In 1978 werd het Lubeznik Center for the Arts opgericht als een centrum voor hedendaagse kunst in Michigan City, IN. Het doel van het centrum was om de eerste instelling in dit kleine stadje te creëren voor het houden van kunstlessen en tentoonstellingen. Het kreeg zijn huidige naam in 2003 ter ere van Jack en Shirley Lubeznik, lokale filantropen die hun eigen gebouw gratis ter beschikking stelden. Tegenwoordig vervult het merk met succes zijn missie van het verspreiden van kunst van wereldklasse, het creëren van boeiende programma’s en het uitvoeren van creatief onderzoek waarmee een gemeenschap van gepassioneerde mensen zich kan ontwikkelen en vooruitgaan door middel van zinvolle culturele ervaringen. De verandering in strategie en de ontwikkeling van nieuwe culturele programma’s — educatief en educatief — werd ondersteund door Firebelly uit Chicago, IL, die het Centrum een Grant for Good gaf om hun plannen uit te voeren. Als onderdeel van deze veranderingen en de vooruitzichten voor verdere actie, heeft het merk zichzelf een nieuwe naam gegeven en drastische wijzigingen aangebracht in de visuals.
Bij het creëren van een unieke visualisatie die levendig en zeer nauwkeurig de kenmerken en individualiteit van de organisatie weerspiegelt, is rekening gehouden met alle veranderingen die hebben plaatsgevonden, de kenmerken van het toekomstige gebruik van het logo, wat leidde tot de beslissing om een hoofdvariant en een aantal secundaire. De belangrijkste onderscheidt zich door zijn officieelheid, enige striktheid van uitvoering. De sfeer wordt beperkt door het formele kader, dat de reikwijdte bepaalt — bij liefdadigheidsevenementen, op kunsttentoonstellingen, vooral die van wereldklasse. Extra opties zijn ontworpen voor jeugdprogramma’s, lessen, levendige sociale evenementen. Deze opties hebben een gedurfde uitvoering, een speelse sfeer. Het gebruik van aantrekkelijke animatie maakte het mogelijk om de gecreëerde persoonlijkheid in het hele spectrum van zijn display nieuw leven in te blazen.
De oorspronkelijke benadering van zelfvisualisatie bleek gedurfd genoeg voor een organisatie van dit niveau, die haar aantrekkelijkheid en verplichte erkenning garandeerde. Het gebruik van omgekeerd contrast, het creëren van een originele visuele ruimte met horizontale lijnen, had een enorme visuele impact op de kijker. Het gebruik van een lettertype met mooie letters «B», «I» en «K», evenals een smallere «L» creëerde een onvergetelijke indruk, wat een gegarandeerde onthoudbaarheid van de logo-compositie opleverde. Spelen met visuele waarneming, waarbij horizontale streken als dikker worden ervaren, versterkt dit effect alleen maar. De letters worden nog ongebruikelijker en het midden van de compositie verandert van toon, waardoor het speels wordt en het logo herkenbaar. De ingenieuze beslissing om het Mabry-lettertype van Colofon Foundry te gebruiken, met zijn grillige vormen, zorgde ervoor dat de identiteit van het merk werd benadrukt.