Lub d – Betaalbare hostels met premium hotelkenmerken hebben hun identiteit vernieuwd

Lub d Logo

Lub d is een keten van betaalbare hostels in Zuidoost-Azië. Het bedrijf werd in 2008 opgericht met als doel het creëren van betaalbare hoteldiensten die de voorwaarden van een hostel combineren met het onderscheidende aanbod en de kwaliteit van de diensten van premium hotels. De keuze voor een dergelijke naam werd bepaald door de eigenaardigheden van de geografische locatie. In het Thais betekent làp dee «goed slapen». Hostels bevinden zich in Bangkok Siam, Phuket Patong, Koh Samui, Filipijnen Makati en Cambodja Siem Reap, waar prachtige gratis stranden verloren gaan in de meest exotische hoeken, lokale brandbommen en restaurants met een speciaal assortiment en een unieke keuken. Voor de gasten zijn er ook de gebruikelijke gemeenschappelijke eetzalen, speelruimtes, wasserijen en zelfs quarks. Dit alles wordt weerspiegeld in de nieuwe merkidentiteit gecreëerd door Sydney, van DesignStudio.

Lub d Nieuw Logo

Het nieuwe visuele imago van het merk onthulde aan iedereen wat het aanbod van het bedrijf onderscheidt van soortgelijke. Tegelijkertijd weet Lub d mensen altijd te boeien en desnoods uit hun lusteloze en slaperige comfortzone te halen. De wens van klanten om hun reis spannender te maken werd gehoord en opgevolgd met een speelse en enigszins provocerende strategie genaamd Go Brave. Deze slogan creëerde een merk dat elke reiziger aanmoedigt om al het nieuwe dat het bedrijf te bieden heeft te ervaren, om onvergetelijke ervaringen te creëren, om hun verhalen te vullen met fascinerende verhalen.

Logo Lub d

De visualisatie was gebaseerd op helder en kleurrijk, typisch voor deze regio. Een doordacht identificatiesysteem vereenvoudigt het selectieproces ten gunste van de meest gedurfde voorstellen die de sterkste indruk achterlaten. Een belangrijk verbindend element voor de hele identiteit is het Pad Type-lettertype, dat met succes de karakteristieke regionale ontwerpkenmerken uitdrukt, met behulp van een reeks tekens om een ​​grillige en speelse taal van visuele identiteit te vormen. De nieuw gecreëerde stem wordt tot leven gebracht door het afwisselende gebruik van drie soorten lettergewichten door het hele merk — zacht, medium en zeer scherp. De laatste optie bevat enkele kenmerken van lokaal schrijven. Om de speelsheid te versterken, worden illustraties van Steve Gavan gebruikt met hun mix van surrealisme en grappige humoristische uitvoering. Dit alles zorgt voor de vorming van een unieke identiteit met een uitgesproken eigenheid.

Lub d Voor en Na Logo (Geschiedenis)