Lowe’s Logo

  Lowe's Logo

  Lowe’s is een Amerikaanse winkelketen. De volledige naam is Lowe’s Companies, Inc. Ze is gespecialiseerd in bouwmaterialen, huishoudelijke apparaten en alles wat met thuis te maken heeft, op de tweede plaats na het rivaliserende merk The Home Depot. Het bedrijf heeft uitgebreide verkoopnetwerken in de Verenigde Staten en Canada, die worden beheerd vanuit Mooresville, North Carolina. De oprichter van het bedrijf is Lucius Smith Lowe, die het naar zichzelf heeft vernoemd. De tijd van oprichting is maart 1921.

  Betekenis en geschiedenis

  Lowe’s Logo Geschiedenis

  Wat is Lowe’s?

  Dit is een handelsonderneming uit de Verenigde Staten, die eigenaar is van de gelijknamige winkelketen die reparatie- en huishoudelijke artikelen verkoopt. Het verscheen in 1946 en bedient wekelijks ongeveer 14 miljoen klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mooresville.

  De allereerste winkel verscheen in North Wilkesboro, North Carolina en heette North Wilkesboro Hardware. Na het overlijden van de eerste eigenaar ging het verkooppunt over op zijn dochter Jim Lowe Ruth Buchan, maar zij verkocht de erfenis onmiddellijk aan haar broer Jim Lowe. Hij nam het deel van Carl Buchan, de echtgenoot van de zuster, over.

  Het was zijn zwager die heeft bijgedragen aan de bloei van de commerciële onderneming, aangezien de gebeurtenissen plaatsvonden in 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na zijn afstuderen voorzag Buchan een sterke stijging van de vraag naar bouwmaterialen en apparatuur, dus veranderde hij de specialisatie van de winkel. Tot die tijd verkocht hij droge goederen, kruidenierswaren, snuiftabak en hoefijzerspijkers.

  Het bedrijf nam een ​​vlucht, dus in 1949 kochten de eigenaren een tweede winkel in Sparta, dezelfde staat. Als gevolg hiervan werd het embleem, dat voornamelijk als teken diende, bekend buiten de geboorteplaats. In 1952 werd Carl Buchan de enige eigenaar van bouwmarkten. Hij nam het bedrijf op als Lowe’s North Wilkesboro Hardware. En zijn partner Jim Lowe verzelfstandigde en creëerde zijn eigen supermarktketen genaamd Lowes Foods.

  Begin 1955 breidde het bouwmaterialenbedrijf zich snel uit met verschillende naburige steden, waarvoor het een pakkende persoonlijke identiteitsbadge nodig had om zijn zes winkels te identificeren. Na het plotselinge overlijden van Buchan hernoemde zijn team het bedrijf en bracht het op de internationale markt onder de huidige naam Lowe’s Companies Inc. Het eerste verkooppunt buiten het land verscheen in Hamilton (Ontario, Canada). Over het algemeen zijn er vier soorten logo’s in de geschiedenis van het merk.

  1955 – 1965

  Lowes Logo 1955-1965

  Al tien jaar gebruikt het bedrijf een eenvoudig logo van één woord: Lowe’s. Het is gemaakt met geometrische letters – gelijkmatig, breed, glad. Bovendien zijn de symbolen enigszins afgeplat, daarom zijn ze horizontaal langwerpig. De inscriptie bevat een combinatie van hoofdletters en kleine letters. De apostrof ziet eruit als een miniatuurvierkant met een streep. De tekst is felrood gekleurd en ziet er indrukwekkend uit tegen een witte achtergrond.

  1965 – heden

  Lowes Logo 1965-vandaag

  In deze versie hebben de ontwerpers alle letters omgezet in hoofdletters, maar tegelijkertijd de “L” groter gelaten dan de rest. Ze ronden ook de buitenste hoeken van de “O” en “W” af, zodat de tekens contrasteren met de “E” en “L”, die dergelijke rondes niet hebben – ze zijn geometrisch strikt, gelijkmatig en omgekeerd hoekig. “S” is in een ander lettertype geschreven en wordt van de hoofdtekst van het woord gescheiden door een vierkant dat een apostrof vervangt. Bovendien veranderden de ontwikkelaars de kleur van het logo – in plaats van scharlaken, gebruikten ze donkerblauw. Dit woordteken werd als basis genomen voor volgende emblemen en is nog steeds in gebruik.

  1997 – 2008

  Lowes Logo 1997-2008

  De directie van de winkelketen besloot om het logo te actualiseren en eng gefocust te maken, dat wil zeggen het type activiteit, het assortiment en de basisfocus weerspiegelen. Om dit te doen, namen de ontwerpers de bestaande tekst, veranderden de kleur en plaatsten deze in een blauwe geometrische vorm, waarvan de contouren op een huis lijken. Hieronder, onder de naam van het merk, maakten ze een inscriptie in kleine lettertjes – “Home Improvement Warehouse”. En langs de hele omtrek van het embleem werd een dubbele rand getekend in de vorm van rode en grijze lijnen.

  2008 – heden

  Lowes Logo 2008-vandaag

  Om het imago van het huis te vereenvoudigen en in evenwicht te brengen, hebben de ontwikkelaars de bestaande versie van het logo aangepast. Ze verwijderden de roodgrijze omtrek en tekst, verlaagden het woordmerk een beetje en verlichtten het blauw met een paar tonen.

  Logo lettertype en kleuren

  Lowes Logo

  Lange tijd stond de ongelijke ontwikkeling van het commerciële netwerk het merk niet toe om zich eindelijk te vestigen. Daarom werd de officiële identiteit aangenomen na de opening van de winkels. De eigenaren wilden iets eenvoudigs maar pakkends zien dat een hoop informatie bevatte. Dit is hoe de omtrek van het huis eruit zag. Parallel daaraan wordt het verbale deel gebruikt, dat bijna dertig jaar eerder in gebruik werd genomen.

  In de beginjaren werd het embleem met enkele aanpassingen uitgevoerd in een lettertype dat doet denken aan HWT Unit Gothic 716. Toen kwam de tweede optie: Design System, dat aanwezig is in alle logo’s van Lowe. Het belangrijkste hoogtepunt is de afgeronde “S” van een ander lettertype.

  Logo Lowes

  De bedrijfskleur is stabiel en bestaat uit verschillende blauwtinten: # 004791 (nu), # 1c3f86 (voorheen). Het kleurenschema omvat ook neutraal wit, donkergrijs en rood in twee spectra (karmozijnrood # c40b43 en scharlaken # fd1100).