Logo’s van de beroemdste Chinese winkelsites

  9 Logo's van de beroemdste Chinese winkelsites

  Online handel is booming in China! Ontwerpontwerp, logo, het vermogen om het idee van een site op een foto mooi en duidelijk over te brengen, heeft grote invloed op de reputatie van de beroemdste en online winkelsites van het ‘hemelse rijk’.

  Chinese, of, zoals we het zeggen, online winkels van het ‘hemelse rijk’ zijn voor iedereen interessant, niet alleen vanwege hun enorme populariteit, brede assortiment en grote hoeveelheid categorieën. Ze trekken ontwerpers over de hele wereld aan met hun ongelooflijk originele en kleurrijke logo’s, die niet alleen het idee van een website duidelijk overbrengen, maar ook verbluffen door hun eenvoud. Pretentieus of juist eenvoudig – ze vormen echt de gezichten van de sites. Wat we bij u vertegenwoordigen als we aan de site denken, zijn tenslotte hun logo’s. Hoogwaardige, interessante logo’s flitsen voor onze ogen en dat is nauwelijks te weerstaan.

  Wat zijn de logo’s van de beroemdste Chinese winkelsites?

  Dit is een selectie van negen interessante en gedenkwaardige logo’s die Chinese online retailers gebruiken als marketingtool om nieuwe klanten aan te trekken.

  Als je als ontwerper inspiratie zoekt: besteed enkele tientallen minuten aan het bestuderen van de logo’s van deze “reuzen”. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van innerlijke creativiteit en out-of-the-box denken, evenals het bereiken van onverwacht kleurrijke resultaten in het werk.

  Het volgende is dus een lijst van de negen populairste Chinese winkelsites en hun logo’s.

  Tmall

  Tmall Logo

  Helemaal aan het begin wil ik het hebben over deze optie: Tmall. Dit platform, universeel in verkoopspecialisatie, kan niet alleen opvallen door zijn populariteit, brede assortiment en bruikbaarheid van de site zelf, maar ook door zijn prachtige logo. De afbeelding toont de naam van de winkel, met een schattig kattengezicht eronder. Het logo zelf is niet ingewikkeld, het lettertype is eerlijk gezegd eenvoudig, maar het beeld van het dier roept een hele storm van positieve emoties op, daar moet je het mee eens zijn.

  Vipshop

  Vipshop Logo

  De naam van deze luxe online winkel spreekt voor zich: “VIP store” kan u interesseren met zijn discount retail systeem. Vipshop is ook letterlijk een hub voor hele merken en luxe goederen.

  Het logo van deze organisatie is in de basis primitief, maar juist daarom aantrekkelijk: roze tekst op een witte achtergrond trekt een nieuwe koper aan, het warme en zachte lettertype van de twee namen die we gewend zijn in verschillende talen spreekt van de vriendelijke houding van de site aan nieuwe nieuwsgierige bezoekers.

  Taobao

  Taobao Logo

  De online winkel van Taobao staat bekend om zijn eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen logo. Het platform zelf valt op door zijn populariteit en krijgt terecht de titel “reus” op de Chinese markt. Het logo zelf toont de naam van de site in het Chinees en Engels, gedrukt in een zacht en uitnodigend oranje lettertype. Oranje kleur – vertelt ons onbewust over veiligheid en geeft ons een gevoel van vrede en vertrouwen.

  DangDang

  DangDang Logo

  DangDang is de Chinese versie van de populaire Amazon-marktplaats. Aanvankelijk ontwikkelde de online winkel zijn activiteiten alleen op het gebied van boeken, maar schakelde de online winkel over op kinderproducten en vervolgens op alles wat gewoon een andere modieuze levensstijl betreft. Door tegelijkertijd te evolueren en uit te breiden in de dienstverlenende sector, is DangDang enorm populair geworden.

  Het logo van deze site presenteert zichzelf op een manier alsof het een rood gezicht weergeeft, of misschien twee grote letters “D”, die in feite afkomstig zijn van de eerste letters van de naam van de site. Het logo lijkt ons eenvoudig en combineert tegelijkertijd vakkundig de naam van de site en de artistieke component van het hele plaatje.

  Pinduoduo Inc.

  Pinduoduo Inc Logo

  Deze online winkel is perfect voor diegenen die graag elektronische goederen in bulk kopen. Een van de beste platforms voor minder bekende merken. Mogelijk Pinduoduo Inc. zullen de bewoners van de markt kunnen helpen hun commerciële belangen te behartigen.

  Het logo is uitgerekt tot een rechthoek en er zijn verschillende elementen op afgebeeld: de naam van de site rechtsboven, die het grootste deel van de afbeelding in beslag neemt. Hieronder vertellen de slogans van het bedrijf: “Together. Betrouwbaarder. Leuker. ” Aan de linkerkant wordt een hart getoond, bestaande uit verschillende categorieën producten, zoals een metafoor, en dit alles bevindt zich bovenop een rode knop. Briljant!

  JD.com

  JD.com Logo

  JD.com is een geweldig en even populair platform vol met verschillende categorieën, zoals mode en gezondheid. Vanwege de lage concurrentie en eenvoud van de site, trekt het handelsplatform van JD.com gemakkelijk meer en meer klanten aan, niet alleen thuis, maar over de hele wereld.

  Het nieuwe logo van de online winkel toont een eenvoudige, maar tegelijkertijd zo’n schattige hond die meer op een karikatuur lijkt. Als je goed oplet, kun je bedrijven ontmaskeren: schattige dieren op logo’s weergeven is een trend en werkt bovendien geweldig om de massa te trekken. We houden tenslotte allemaal van dieren. Wat de tekst betreft, deze is uitgevoerd in een eenvoudige stijl: het is een rode inscriptie op een witte achtergrond. Alle ingenieuze is eenvoudig!

  Suning en Gome

  Suning and Gome Logo

  Voor diezelfde klanten die op zoek zijn naar hoogwaardige elektronische producten en elektrische apparaten van hoge kwaliteit, is er een platform zoals Suning en Gome op internet. Het merk ontwikkelt zich voortdurend.

  Als je naar het logo van Suning en Gome kijkt, dan is het eerste dat opvalt het schattige gezicht van het bekende beest, opnieuw oranje met een overgang naar geel. Rechts van het gezicht, op een witte achtergrond, worden volgens de traditie twee namen weergegeven in een aangenaam lettertype in het Engels en Chinees. Het prachtige en schattige logo van Suning en Gome zal altijd extra klanten aantrekken, en de ontwerpers zouden een voorbeeld moeten nemen aan deze jongens.

  360buy.com

  360buy.com Logo

  Wat moeten de Chinezen doen als ze online reisdiensten willen boeken of misschien boeken, geweldige luxemerken? Het antwoord is simpel – dit alles is te vinden op de volgende site. 360buy.com is een van de weinige ondergewaardeerde Chinese sites.

  Het logo van de site combineert mooie kleuren om met onze perceptie te spelen. Het beeld verandert in een planeet, dan in een wereldbol met bril, dan weer in getallen. Hierboven zie je natuurlijk traditiegetrouw de naam van de site in het Chinees.

  QQ buy

  QQ buy Logo

  Deze populaire online winkelsite is eigendom van Tencent. Op zichzelf vertegenwoordigt het een kolossale concurrentie met een reeks andere websites, omdat het de merken van de hoogste kwaliteit in volle schoonheid vertegenwoordigt. QQ buy is zo handig dat de gebruiker zijn eigen virtuele etalages kan openen en deze kan vullen met een hele stapel goederen.

  Het logo toont een knipogende pinguïn met een felrode sjaal die netjes op zijn schouders rust. De vogel zelf is gemaakt in een eenvoudige, bijna minimalistische stijl. Rechts van het dier staat de inscriptie “QQ”, die ons verwijst naar de naam van de site. De pinguïn laat als het ware de koper doorschemeren dat QQ buy een hele goede keuze is en zeker niet de moeite waard om langs te gaan.

  Wat is de populairste online winkelsite in China?

  In China zijn de meest populaire handelsplatforms Tmall, JD.com, Pinduoduo, Xiaohongshu (Little Red Book), Kaola, Vipshop, Suning, Dangdang.

  Wat is de grootste online retailer van China?

  Tmall, JD.com en Pinduoduo zijn toonaangevende Chinese online retailers. Dit zijn de grootste sites in termen van online verkoop en bezoeken.

  Wat is het Chinese online winkelbedrijf?

  Het bekendste Chinese online winkelplatform is AliExpress. Maar zelf verkoopt ze geen goederen. Haar taak is om andere verkopers met eindgebruikers te verbinden.