Lloyds Bank Logo

  Lloyds Bank Logo

  In 1765 werkten een gietijzeren handelaar en een knopenmaker samen om een ​​gemeenschappelijk bedrijf te starten. Zo ontstond de organisatie Taylors & Lloyds, die nu bekend staat als Lloyds Bank – een van de grootste financiële instellingen in het VK. De bank heeft een uitgebreid netwerk van filialen, hoewel ze het de eerste honderd jaar goed deed met slechts één filiaal in Oldbury.

  Betekenis en geschiedenis

  Lloyds Bank Logo Geschiedenis

  Wat is Lloyds Bank?

  Lloyds Bank is de grootste Britse retailbank. Het netwerk omvat meer dan 1.300 vestigingen.

  Het beroemde logo van het zwarte paard verscheen in 1884 bij Lloyds Bank. Dit symbool behoorde oorspronkelijk toe aan een Londense juwelier die het al in 1677 gebruikte. In die tijd konden veel mensen niet lezen, dus er waren geen tekens op de borden. Bovendien hadden de huizen geen nummers, dus moesten de winkeliers de aandacht van klanten trekken met verschillende niet-standaard methoden.

  In 1728 nam een ​​andere juwelier, die ook bankier was, het teken van het zwarte paard aan (toen werd deze positie “houder van contante transacties” genoemd). Na verloop van tijd groeide zijn bescheiden winkel uit tot een grote financiële firma, die in 1884 naar Lloyds Bank ging. Dus het embleem met de afbeelding van een zwart paard werd geërfd door de nieuwe eigenaar.

  Opgemerkt moet worden dat de makers van de bank aanvankelijk een heel ander symbool kozen – een bijenkorf. Hij was de belichaming van hard werken en zuinigheid die een financiële instelling op zijn best kenmerkten. Tot het begin van de 20e eeuw werden beide tekens (de bijenkorf en het paard) gelijktijdig gebruikt, maar toen werd het ontwerp specifieker.

  1965 – 1985

  Lloyds Bank Logo 1965-1985

  Lloyds Bank veranderde haar logo vier jaar na de opening van haar eerste autodochteronderneming. Het centrale beeld was, net als voorheen, het zwarte paard. Ze stond in een witte cirkel met een smal donker frame. Een lint dat over haar rug fladderde, betekende leiderschap. De inscriptie “1677” onder de hoeven herinnerde eraan dat het oorspronkelijke symbool in 1677 verscheen.

  Onderaan hebben de ontwerpers de naam van de organisatie geplaatst: “LLOYDS BANK” in de eerste regel en “Limited.” in de seconde. De letters bestonden uit enkele en dubbele streken van contrasterende dikte en waren versierd met schreven.

  1985 – 1995

  Lloyds Bank Logo 1985-1995

  Voorafgaand aan de fusie met TSB Group in 1995 gebruikte de bank een driekleurenlogo. Het paard en het opschrift blijven zwart. De omtrek verdween uit de witte cirkel, maar er verscheen een groot groen kader met donkere randen. Het woord “Limited.” en het nummer “1677” is verwijderd. De naam van de financiële instelling is naar rechts verschoven. In dit geval werden alle letters, behalve de eerste, kleine letters.

  2013

  Lloyds Bank Logo 2013

  In 2013 is de Lloyds Banking Group (voorheen Lloyds TSB Group) opgesplitst in verschillende onderdelen. Dit was de wedergeboorte van het merk Lloyds Bank. Vóór de officiële splitsing werd het traditionele zwarte paardembleem op internet gebruikt. Het werd aangevuld met een groen woordmerk aan de linkerkant. De naam van de financiële instelling is geschreven in schreefloze hoofdletters.

  2013 – heden

  Lloyds Bank Logo 2013-vandaag

  Op 23 september 2013 werd Lloyds Bank herboren. In dit opzicht had hij een nieuw logo nodig dat moderniteit en traditie combineert. Meerdere teams werkten tegelijk aan het ontwerp. Persbureau MEC werkte samen met creatieve bedrijven Proximity London, RKRC / Y & R en Rufus Leonard om samen een verbeterde merkvisie te creëren.

  Ze hielden rekening met de trends van het digitale tijdperk, dus legden ze de nadruk op eenvoudige vormen en een minimum aan elementen. Er zijn er maar twee: het paard en de naam van de bank. Het klassieke karakter heeft door lichte vlekken en verlopen een driedimensionale uitstraling gekregen. De details zijn veel meer geworden – de kunstenaars maakten het hoofdbeeld expressief, werkend aan de volumetrische perceptie van de manen, benen, staart, lichaam en hoofd.

  Logo lettertype en kleuren

  Lloyds Bank Logo

  Het zwarte paard, dat energie en leiderschap symboliseert, ging naar Lloyds Bank uit Barnetts, Hoares & Co, die de insignes leende van een 17e-eeuwse juwelier. In een moderne interpretatie dient het paard als een herinnering aan het historische erfgoed van een financiële instelling en haar rol in de ontwikkeling van de Britse banksector.

  De merknaam is in leesbaar schrift omdat Lloyds Bank een goede indruk op klanten wilde maken. Het woordmerk ziet er zakelijk en zeer modern uit, wat over het algemeen de partnerschapsbenadering van de bank in het bedrijfsleven weerspiegelt. Het gebruikte lettertype is op maat gemaakt door de typografische studio Fontsmith. Dit is een aanpassing van de FS Jack sans serif, die werd geïnspireerd door forensische wetenschap en oorspronkelijk was gebaseerd op de vorm van de duim.

  Logo Lloyds Bank

  De auteurs van het logo voegden schuine insnijdingen toe aan de uiteinden van de “L”, vergrootten de buiging van de diagonale slagen “Y”, rondden de horizontale lijn “A” af, maakten beide zijden van de “B” gelijk en brachten veel meer wijzigingen aan in maak het opschrift “LLOYDS BANK” uniek. Voor hetzelfde doel kozen ze een donkergroene kleur voor het woordmerk (# 006844), vergelijkbaar met de tint cadmiumgroen. Het paard bleef overwegend zwart, maar had lichtgrijze en donkergrijze vlekken.