Levis Logo

  Levi's Logo

  Levis is een Amerikaans mode- en schoenenbedrijf dat over de hele wereld populair is. Het verscheen in het jaar 1853. Gelegen in de stad San Francisco, Californië. Gemaakt door ondernemer Levi Strauss.

  Betekenis en geschiedenis

  Levis Logo Geschiedenis

  Tijdens het bestaan ​​van het merk zijn er 9 logo’s veranderd, waarvan de eerste ontstond in het jaar van oprichting.

  1853 – 1892

  Levi's Logo 1853–1892

  De debuutversie was heel eenvoudig en bevatte alleen de naam, samengesteld uit de voor- en achternaam van de eigenaar. Het is geschreven in een smalle rechthoek, aangevuld met het logogram “&” en de letter “C”, wat het woord “company” aanduidt.

  1892 – 1925

  Levi's Logo 1892–1925

  Deze periode vereiste een herontwerp van het embleem, omdat er een unieke ontwikkeling in het assortiment verscheen, die legendarisch werd. Dit zijn spijkerbroeken met klinknagels. Hun auteurs zijn Jacob Davis en Levi Strauss. Om reclame voor het product te maken en er vraag naar te wekken, besloten ze klanten op een betaalbare manier te overtuigen dat het een ongelooflijk duurzame broek was.

  Maar velen in het Wilde Westen wisten niet hoe ze moesten lezen, of waren helemaal geen moedertaalsprekers van het Engels. Als gevolg hiervan heeft de eigenaar van de onderneming de tekening gebruikt. Zo kreeg de bedrijfsinnovator een logo-afbeelding van The Two Horse Brand. Het toont twee paarden die jeans in verschillende richtingen trekken, en er zijn veel verklarende inscripties. Het logo kleurenpalet is monochroom, omdat de nadruk vooral ligt op de sterkte van de goederen.

  1925 – 1929

  Levi's Logo 1925–1929

  In 1925 was er al veel vraag naar spijkerbroeken, dus uitleg in de vorm van een foto was niet nodig. Als gevolg hiervan heeft de ondernemer het logo gewijzigd. Hij kreeg een label om elk product te labelen. Het was een naam die in rode letters op een lichte achtergrond was geschreven.

  1929 – 1943

  Levi's Logo 1929–1943

  Deze periode is legendarisch in de geschiedenis van het logo, omdat het tijdperk van de verkorte naam van het bedrijf dat is opgericht namens de naam van de oprichter is begonnen. Ze werden het woord “Levi`s”.

  1943 – 1949

  Levi's Logo 1943–1949

  Gedurende deze periode kreeg het embleem een ​​brede ondergrond, donkere letters en de inscriptie “America`s finest overall”. De uitdrukking is in hoofdletters geschreven en bevindt zich hieronder.

  1949 – 1954

  Levi's Logo 1949–1954

  Na de Tweede Wereldoorlog veranderde het logo van kleur door witte letters op een roodoranje achtergrond te plaatsen.

  1954 – 1969

  Levi's Logo 1954–1969

  Dit is een van de iconische periodes: toen verscheen de merkrode kleur op het label. Naast de korte bedrijfsnaam heeft het label ook de uitdrukking “Vintage kleding”, geschreven in een eenvoudig, eenvoudig, schreefloos lettertype.

  1969 – 2003

  Levi's Logo 1969–2003

  In 1968 werd de originele logovorm in gebruik genomen – in de vorm van spreidende vleermuisvleugels. Het toont de naam van de fabrikant. De letters zijn langwerpig, in hoofdletters, met uitzondering van “e”, die in kleine letters is gemaakt.

  2003 – heden

  Levi's Logo 2003–....

  Wijzigingen die tijdens deze periode zijn aangebracht, zijn minimaal. De ontwikkelaars intensiveerden de kleur tot donkerrood en verminderden de hoogte van de letters.

  In 2011 hebben de bureauontwerpers van Turner Duckworth enkele details van het logo herzien en aangepast aan het heden. Voor een betere identificatie hebben ze het merksymbool ‘afgesneden’ omdat er onvoldoende ruimte op het label was. Hierdoor bleef de herkenbare vorm van het logo in de vorm van een vleermuis samen met de tekst behouden. Maar de visuele veranderingen ten opzichte van het Levis-logo van 2003 zijn bijna onzichtbaar.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Levis

  Alle handelsmerken van het bedrijf dragen de naam die is afgeleid van de achternaam Levi Strauss. Zo is de naam van de ondernemer die het modemerk in 1853 heeft opgericht erin vereeuwigd. De inscriptie bevindt zich tegen de achtergrond van een trapeziumvormige figuur met een ongelijke basis: het onderste deel heeft twee gebogen inkepingen. Tot 1969 werd het woord “LEVI’S” in rechthoeken van verschillende vormen en maten geplaatst. Een uitzondering vormt de periode van 1892 tot 1925, toen er een complex meercomponentenembleem bestond.

  Levis Logo

  Het logo is geschreven in URW Linear Wide Ultra Bold. Dit is een gestileerde geometrische schreefloze door Albert-Jan Pool. Het kleurenschema bevat een donkere tint rood. In het verleden zijn lichtere tinten gebruikt die meer op oranje lijken. De hoofdkleur wordt aangevuld door wit: het dient als algemene achtergrond en laat het woord “LEVI’S” op een contrasterende manier opvallen in een heldere geometrische figuur.