«Laten we samen een nieuwe toekomst bouwen» — Scottish Labour met een nieuwe identiteit

Scottish Labour Logo

Het Scots Labour Pairty is democratisch-socialistisch en sociaal-democratisch in zijn politieke oriëntatie. Het werd opgericht in 1994 met het hoofdkantoor in Glasgow. De laatste decennia van de vorige eeuw en de eerste jaren van de 21e nam de partij een leidende positie in en kreeg de meerderheid van de stemmen bij verkiezingen in het VK. Het hoogtepunt van haar populariteit was in 1999, toen ze 56 zetels in het parlement had. In de loop van de tijd is de situatie veranderd en heeft de partij een aanzienlijk deel van de stemmen verloren die ze vandaag wil herwinnen, door aanpassingen aan het programma aan te brengen, rekening houdend met de huidige politieke trends en veranderingen, niet alleen in het land, maar over de hele wereld . Een van de maatregelen die hiervoor werden genomen, was een nieuwe kijk op de vorming van de eigen identiteit, wat leidde tot significante veranderingen in de merkvisualisatie.

Scottish Labour Nieuw Logo

Het gepresenteerde nieuwe embleem van de partij werd gevormd rekening houdend met de belangrijkste wijzigingen in haar programma en de herbeoordeling van het strategisch plan voor verdere ontwikkeling. Tegelijkertijd werd speciale aandacht besteed aan het in overeenstemming houden van de visualisatie met moderne trends en het rekening houden met de eigenaardigheden van de perceptie van de gepresenteerde informatie, die kenmerkend zijn voor de nieuwe generatie «Z». Na trouw te zijn gebleven aan de kernwaarden en hulde te brengen aan zijn geschiedenis, heeft het feest zijn kleur ongewijzigd gelaten — felrood, dat een grotere verzadiging en helderheid van weergave heeft gekregen dankzij het gebruik van moderne technologieën tijdens de rebranding. Zijn keuze als feestsymbool werd bepaald door de emoties die hij opriep. Expressief, hartstochtelijk, opwindend rood is het meest actief en energiek, waardoor een persoon zich warm voelt terwijl hij de druk verhoogt en de ademhaling versnelt. Rijk aan associaties, uiting van vitaliteit, streven naar succes, het weerspiegelt perfect de hoofdgedachten en doeloriëntatie van het merk.

Logo Scottish Labour

De symboliek van het feest is enigszins veranderd. Door het gestileerde beeld van een bloem als kwaliteit te behouden, heeft het merk de vorm en visuele weergave herzien. De nieuwe variant met scherpere graphics en een beter leesbare vorm zorgde voor een comfortabele visuele waarneming, die de duidelijkheid en toegankelijkheid van het nieuwe programma symboliseert, het gemak van het begrijpen van de op te lossen doelen en taken.

Scottish Labour Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De wijziging had ook invloed op het belangrijkste element van het logo — de naam van het bedrijf, die werd weerspiegeld in een ronde schreefloze Gilroy, eenvoudig en gemakkelijk te lezen. Het onderscheidt zich door de duidelijkheid van uitvoering in zowel gedrukte als digitale versies. Het gebruik van verschillende combinaties van contrasterend rood en wit om de achtergrond te vullen of de elementen van de compositie weer te geven, maakte het mogelijk om verschillende versies van het logo te ontwikkelen. Deze kleurvariaties zorgden voor de nodige nadruk en de aantrekkingskracht van het logo, dat een belangrijke rol speelt bij het aantrekken van nieuwe leden.