Kubota Logo

Kubota LogoKubota is een Japanse fabrikant van zware bouwmachines en tractoren. Hij kwam op de markt in 1890. Aanvankelijk hield hij zich bezig met de fabricage van gegoten producten, maar na verloop van tijd veranderde hij zijn profiel.

Betekenis en geschiedenis

Kubota Logo Geschiedenis

Vanaf het begin tot op de dag van vandaag heeft de tractorgigant uit Japan slechts twee logo’s veranderd. In feite hebben de ontwerpers de originele versie gemaakt op basis van de openingsversie door het onderste gedeelte van elke letter te verwijderen. Het verhaal heeft ook een klein pictogram dat het woordgedeelte in officieel reclamemateriaal aanvult en de producten markeert.

1969 – 2010

Het eerste bekende handelsmerk van het bedrijf dateert uit 1969. Het bestaat uit het woord “Kubota” zonder aanvullende grafische elementen. Sobere letters zijn vetgedrukt, schreefloze hoofdletters. De hoofdkleur is wit.

2010 – heden

In de daaropvolgende 40 jaar veranderde het bedrijf het logo vele malen, waarbij kleine aanpassingen aan het ontwerp werden aangebracht. Dit ging door tot 2010, toen de eigenaren van de onderneming geen grootschalige rebranding uitvoerden. Ze omarmden wereldwijde bedrijfsprincipes, ontwikkelden het Kubota Identity-programma en keurden een nieuw logo goed.

Het originele handelsmerk is vanaf nul ontstaan. De letters “Kubota” zijn gebleven, maar de stijl is aanzienlijk veranderd. Elke letter heeft een uitgesneden rechter benedenhoek. De enige uitzondering is “t”, die niet de rechterkant van de horizontale slag heeft. Als u geen aandacht besteedt aan deze functie, kan het lettertype afgerond worden genoemd. De afwezigheid van schreven benadrukt de gladheid van de lijnen. Het palet is ook radicaal anders: het woord is mintgroen gekleurd en versmelt met de witte achtergrond.

Logo lettertype en kleuren

De belettering wordt aangevuld met een stijlvol grafisch element: direct daarboven staat de letter “K”, geplaatst in een ovaal. Voor het ontwerp van de foto hebben de ontwerpers gekozen voor verloopkleuren. Hierdoor lijkt de afbeelding driedimensionaal. De metallic kleur herinnert aan de kerncompetentie van het bedrijf.