Kraken Logo

  Kraken Logo

  Kraken is een van de oudste cryptocurrency-uitwisselingen en de grootste BTC / EUR-uitwisseling. Met dit platform kunt u fiat en digitaal geld verhandelen, ook met geleend geld. Volgens onafhankelijk bedrijf Group-IB hebben de leiders goed gezorgd voor de cybersecurity van hun project. Hiermee loopt het voor op de kwetsbare online service Mt.Gox, die indirect van invloed was op de oprichting ervan.

  Betekenis en geschiedenis

  Kraken Logo

  Het bedrijf werd in 2011 opgericht door de Amerikaan Jesse Powell. Dit gebeurde tegen de achtergrond van de Mt.Gox-hack, omdat Kraken een veilig alternatief moest zijn voor de onrustige Japanse cryptocurrency-exchange. Uiteindelijk gebeurde het: na het faillissement van Mt.Gox begon hij het lek van BTC te onderzoeken en beloofde hij het verloren geld terug te geven aan alle getroffen eigenaren van virtueel geld.

  Hoewel Kraken zichzelf factureert als een bitcoin-uitwisseling, ondersteunt het vele andere cryptocurrencies, waaronder Zcash, Monero, Litecoin, Ripple, Ethereum en andere populaire activa. Dat is de reden waarom, en ook vanwege zijn hoge betrouwbaarheid, meer dan 4 miljoen handelaren uit verschillende landen hem vertrouwen.

  Gebruikers kennen Kraken niet alleen als een wereldwijde uitwisseling met een groot aantal tools voor professionals en beginners, maar ook als een conceptproject met een ongebruikelijk logo. Het belangrijkste grafische symbool wordt geïllustreerd door de naam, die is ontleend aan IJslandse mythen. Zoals je weet, is de kraken een fictief wezen, een zeemonster dat schepen in de open oceaan vernietigt. Ontwerpers schilderden het af als een abstract silhouet en voegden een woordmerk toe.

  Het is niet duidelijk waarom de virtuele geldwisseldienst deze naam voor zichzelf heeft gekozen. Misschien wilde hij Mt.Gox eindelijk “laten zinken” om zijn plaats in de cryptocurrency-markt in te nemen. Of misschien was het een poging om zijn onzinkbaarheid te tonen, omdat een mythisch monster zelfs het grootste schip met een ervaren bemanning erachter kon slepen.

  Ondanks de intimiderende betekenis van het woord “Kraken”, gaven de artiesten de naam van het bedrijf niet in horrorstijl weer. Ze gebruikten abstracte geometrische vormen, en wat ze uiteindelijk opleverden, vertoont weinig gelijkenis met het legendarische monster. Als de onderstaande handtekening er niet was geweest, had niemand zelfs maar geraden dat het een kraken was. Een halve cirkel met uitsteeksels lijkt meer op een haarkam, die om de een of andere reden geen weerhaken heeft, of de punt van een kindervork met vier ronde tanden.

  Er zijn in ieder geval geen associaties met een echte kraken, want de ontwerpers hadden geen doel om iemand bang te maken. Het ontbreken van bochten suggereert dat de uitwisseling vertrouwen wilde wekken bij handelaren. Deze psychologische techniek werkt op een onbewust niveau.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Kraken

  Onder de afbeelding staat de naam van de cryptocurrency-uitwisseling. De lettervormen doen denken aan een reeks gratis en betaalde lettertypen, waaronder Protestant DGL Regular van Digital Graphic Labs en Yoxall Regular van Roger White. Andere vergelijkbare lettertypen zijn Foundation Sans Roman van FontSite Inc. en FreeSans Medium van de ontwikkelaars van het GNU FreeFont Project. Ze delen vergelijkbare tekens, hoewel er kleine verschillen zijn. Het is opmerkelijk dat op het Kraken-logo beide “K” hoofdletters zijn en alle andere tekens kleine letters, hoewel ze dezelfde grootte hebben.

  De abstracte tekening en belettering worden in kleur gecombineerd. De ontwerpers hebben ze paars gemaakt door de tint # 5841D8 te kiezen. Het is donker genoeg om duidelijk af te steken tegen een witte achtergrond.