Kobe Bryant Logo

Kobe Bryant Logo

Kobe Bryant is een professionele Amerikaanse NBA-basketbalspeler die speelde als aanvallende verdediger voor het Los Angeles Lakers-team. Hij speelde 20 seizoenen en ontving een persoonlijk embleem. Het is ontwikkeld door het beroemde sportbedrijf Nike en als label geplaatst op de 4e versie van de schoenen van het merk Air Huarache 2K5.

Betekenis en geschiedenis

In de zomer van 2003 tekende Nike een 5-jarig contract met Kobe Bryant. De speler werd het gezicht van het merk en vertegenwoordigde een van de soorten producten: gepersonaliseerde sneakers. Het schandaal dat de basketbalspeler trof, verpestte de reputatie van de schoenmagnaat echter enorm en verminderde het commerciële succes van de lijn.

De debuutversie is om twee redenen nooit veranderd. Ten eerste bracht hij de essentie van Kobe Bryant, zijn levenscredo en carrière nauwkeurig over. De tweede – een kortlopend contract werd voltooid, waarna er geen voortzetting was.

Een individueel insigne bestaat uit zes elementen met verschillende vormen. Samen vormen ze een gemeenschappelijke geometrische figuur die lijkt op een tricorn (gespannen hoed). De twee bovenste delen zijn kort, de onderste is lang. Dit geeft de indruk van een lange, opgeblazen persoon (in het bijzonder een basketbalspeler) met gespreide armen, die elk moment klaar staat om de naar hem gegooide bal te accepteren.

Embleem

Er zijn twee opties voor de betekenis van het logo. Een optie werd geuit door Kobe Bryant zelf tijdens een interview met Esquire. Hij zei dat zijn bord als een zwaard van een schede was. Bovendien heeft deze interpretatie een diepe betekenis die resoneert met het karakter van de atleet, omdat naar zijn mening het zwaard een symbool is van ongeopenbaard talent. De schede vertegenwoordigt de inspanningen van elke persoon om het doel te bereiken en het interne potentieel te ontwikkelen. Dit is persoonlijke ervaring, kennis, vaardigheden, zweet en eelt.

De tweede interpretatie van het logo is van Eric Avar, ontwerper en ontwikkelaar van gepersonaliseerde schoenen. Hij wees erop dat het prototype parafernalia van samoeraikrijgers is. Het was hun omgeving van vastberadenheid en moed die als inspiratiebron diende voor het logo. Volgens hem hadden de oude oosterse krijgers dezelfde kalmte als Bryant.

Bovendien is het nominale logo slechts een grafisch symbool. Er zijn geen inschrijvingen. Daarom wordt de tekst bij het toevoegen van de naam van de basketbalspeler in verschillende lettertypen geschreven, omdat ze niet gestandaardiseerd zijn.

Het basispalet van het embleem is zwart op wit of goudkleurig, violet, rood op een donkere achtergrond. Verven variëren in principe en zijn afhankelijk van het type substraat waarop de merknaam wordt geplaatst.