Knoll-uitverkoop en nieuwe MillerKnoll-huisstijl

MillerKnoll Logo

Na de lang voorbereide overname van een concurrent — Knoll, stond de nieuwe eigenaar, Herman Miller, voor het probleem van het creëren van een nieuwe naam en het vormen van een bedrijfsidentiteit. Knoll — bekend om zijn designontwikkelingen op het gebied van meubelproductie en textielproducten, trekt al lang de aandacht van Herman Miller. Betrokken bij de overname en fusie onder leiding van veelbelovende ondernemingen, omvat het verenigde bedrijf, dat de nieuwe naam MillerKnoll heeft gekregen, vandaag meer dan 17 merken. De gefuseerde organisatie, een van de meest invloedrijke en grootste designondernemingen ter wereld, is eigenaar geworden van alle voordelen die kenmerkend waren voor de dynamisch ontwikkelende bedrijven die de fusie aangingen.

MillerKnoll Nieuw Logo

In het licht van de veranderingen die hebben plaatsgevonden, was een nieuwe benadering nodig om de eigen visuele identiteit te begrijpen. Met de nieuwe naam besloten ze niet veel te filosoferen en beide namen van de twee bekendste merken ter wereld erin te gebruiken, waardoor de herkenbaarheid behouden bleef en de overgang voor consumenten en partners werd vergemakkelijkt. De beslissing over het logo was net zo eenvoudig. Een minimalistisch, stijlvol ontwerp op basis van een puur witte of zwarte achtergrond (afhankelijk van waar het embleem is aangebracht), waarop de tekst is aangebracht — de nieuwe naam van het gecombineerde bedrijf in een lettertype dat is ontleend aan het bedrijfslogo van Knoll. Zo werd een poging gedaan om de visuele herkenning van het logo te behouden voor consumenten van huismeubilair, wiens productie een prioriteit was voor Knoll, terwijl Herman Miller zich specialiseerde in kantoormeubilair.

Logo MillerKnoll

De focus op Knoll-klanten was niet tevergeefs. De overname van het bedrijf was de manier om de positie van Herman Miller weer op te bouwen. De verdeling van het bevolkingsbereik naar productoriëntatie van meubelen zorgde voor het succes van Knoll tijdens de pandemie, toen de vraag naar kantoorproducten aanzienlijk daalde en de verkoop van woninginrichting sterk steeg.

Als gevolg van de fusie zal de winstgevendheid van het nieuwe concern naar verwachting afvlakken.

De nieuwe naam zal officieel worden gepresenteerd aan de aandeelhouders tijdens de volgende rapportagevergadering, waar alle redenen voor een dergelijk besluit, evenals de verwachte vooruitzichten van de transactie, zullen worden gepresenteerd.