Kingston Logo

Kingston Technology LogoKingston is een internationaal bedrijf met hoofdkantoor in Californië. Het bestaat sinds 1987 en is gespecialiseerd in alles wat met computergeheugen te maken heeft. Produceert een breed scala aan flash-kaarten, USB-drives en SSD’s voor elke taak.

Betekenis en geschiedenis

Kingston Logo Geschiedenis

Het handelsmerk van het bedrijf is de afgesneden kop. Eerst (in 1989) verscheen ze op een reclameposter met de woorden “Improve Your Memory”. In de buurt waren handen afgebeeld die geheugenmodules in een open schedel installeerden. In 1992 heeft grafisch ontwerper Fraser de tekening opnieuw ontworpen en er helderheid en volume aan toegevoegd. De kunstenaar stelde verschillende opties voor, en een ervan (het hoofd tegen de achtergrond van computerelementen) werd een embleem.

De volgende logo-update vond plaats in 2003. De technologiecomponenten verdwenen. De rode kop, genaamd de Rex, is nauwelijks veranderd. Ze wordt, zoals eerder, ingezet in een halfvol gezicht en is bedekt met zwarte schaduwen die hoekige gelaatstrekken vormen.

Logo lettertype en kleuren

Op het moderne embleem is het beroemde grafische symbool aangevuld met een woordmerk. Een verkleinde versie van de rode kop is aan de linkerkant en het opschrift “Kingston” aan de rechterkant. Het is vetgedrukt weergegeven met kleine, puntige schreven. De originele typografie is voorzien van “g” zonder een onderste lus en “t” met een driehoekige bovenkant.

De letter “K” is een hoofdletter, de rest is een kleine letter. Desondanks bevinden “i”, “n”, “g”, “s”, “t”, “o”, “n” zich op hetzelfde niveau als “K”. Ze zijn lichtjes verhoogd omdat er direct onder de inscriptie “Tehnology” staat – de slogan van het bedrijf, die wijst op constante ontwikkeling en verbetering. Het lettertype van het tweede woord ziet eruit als een aangepaste Tom’s Roman. Alle letters zijn hoofdletters, geen decoratieve elementen of schreven. De lijnen zijn dun, van gelijke dikte.

De kleuren van het logo komen overeen met het klassieke palet. Het hoofd van de Rex is traditioneel rood. Het wordt aangevuld door diepe donkere schaduwen en drie lichte strepen (op de neus, boven de wenkbrauw en naast het oor). Het woordmerk is diepzwart.