Kickstarter Logo

  Kickstarter Logo

  Kickstarter is een online crowdfundingplatform opgericht door drie ondernemers, waaronder kunstenaar Perry Chen, schrijvers Yancey Strickler en Charles Adler. Het werd opgericht in april 2009 en houdt zich nog steeds bezig met online financiering van creatieve ideeën, verschillende projecten die de auteurs zelf aanbieden. Het hoofdkantoor van de dienst bevindt zich in Brooklyn, New York (VS).

  Betekenis en geschiedenis

  Kickstarter Logo Geschiedenis

  Wat is Kickstarter?

  Het is een webbron voor het aantrekken van contante investeringen. Hij helpt fondsen te werven voor de uitvoering van verschillende crowdfundingprojecten en financiert creatieve, wetenschappelijke, technische, productie-ideeën van een andere aard.

  De belangrijkste richting waarop het platform is gericht, zijn creatieve projecten. Ze kunnen elk veld vertegenwoordigen: design, film, technologie, muziek, uitgeverij, strips, mode, dans, theater, fotografie, enz. In totaal zijn er 13 groepen en 36 subgroepen. De inzameling van investeringsfondsen van het publiek volgt voor iedereen hetzelfde schema. Aanvragers stellen zelf de deadline vast en kiezen het doel van de financiering. Als niet aan de voorwaarden wordt voldaan (het doel wordt niet op tijd behaald), wordt het geld niet opgehaald.

  Kickstarter wordt gedreven door commissies. Het is echter beschikbaar voor potentiële sponsors en aanvragers van over de hele wereld. In tegenstelling tot de meeste andere investerings- of fondsenwervingsforums, noemt deze site echter geen eigendom van werken of projecten. Geen wonder dat de stijl van haar logo er zo vriendelijk en aantrekkelijk mogelijk uitziet. Hij stemt onmiddellijk af op het positieve. In totaal heeft ze haar twee emblemen.

  2009 – 2017

  Kickstarter Logo 2009-2017

  Het eerste logo toont de naam van het crowdfundingbedrijf. De makers besloten zich op haar activiteiten te concentreren. Om alles in één keer duidelijk te maken, verdeelden ze het woord visueel in twee delen en markeerden ze met twee tinten groen: “KICK” is geschreven in donker sparrenhout, “STARTER” – in mint-smaragd. Hoofdletters, dik, vetgedrukt, met afgeronde uiteinden. “A” en “R” hebben geen interne hiaten.

  2017 – heden

  Kickstarter Logo 2017-vandaag

  In de huidige versie hebben de ontwerpers de stijl van het schrijven van het woord “Kickstarter” veranderd: nu is het in één kleur. Tekenen zijn wazig vanwege het ontbreken van hiaten in de letters. Symbolen zijn alleen herkenbaar aan hun contouren. De letters zijn erg breed, schreefloos, afgerond, zodat ze eruit zien als ballonnen.

  Logo lettertype en kleuren

  Kickstarter Logo

  Het is een woordmerk dat is ontwikkeld op basis van de naam van een webservice. Het Kickstarter-opschrift is uitgestrekt over een witte achtergrond. In de openingsversie is het tweedelig, dat duidelijk wordt gemarkeerd in verschillende kleuren. Maar in de huidige versie is het woord verenigd en gemaakt in een ander lettertype, waardoor de letters super dik lijken.

  Beide Kickstarter-emblemen gebruiken een afgerond lettertype. De stijl is grotesk en weerspiegelt twee soorten lettertypen: Frankfurter Normal en RNS Baruta Black. Bovendien zijn de letters zo dik dat ze geen openingen vormen. Er is slechts een kleine grens tussen de borden zelf.

  Het palet is opgedeeld in twee periodes: voor 2017 en daarna. Eerder hadden twee versies van groen de overhand: donkere sparren en smaragd. Nu is het logo monochroom en bestaat uit een donkere cyaan kleur.