Kelloggs Logo

  Kellogg Logo

  Kelloggs is een bedrijf dat ontbijtgranen, snacks en instant food produceert. Het verscheen in 1906 toen de broers Will Keith en John Harvey Kellogg leerden tarwevlokken te maken. Het bedrijf ging fors omhoog: het bedrijf beheerste vele gebieden van de voedingsindustrie en verwierf meer dan een dozijn merken.

  Betekenis en geschiedenis

  Kelloggs Logo Geschiedenis

  Wat is Kellogg’s?

  Kellogg’s is een handelsnaam voor de Kellogg Company. Het is een fabrikant van gemaksvoedsel en snacks die producten verkoopt onder verschillende merken. Ondanks de Amerikaanse oorsprong heeft het bedrijf een Royal Warrant.

  Om Kellogg’s cornflakes te onderscheiden van vergelijkbare producten van andere fabrikanten, heeft Will Keith elk pakket persoonlijk ondertekend. Dit ging het hele jaar door. Toen besloten de eigenaren van het bedrijf het proces te versnellen en een logo te creëren met de gestileerde inscriptie “Kellogg’s”. Volgens juridische documenten werd het aangenomen handelsmerk voor het eerst gebruikt op 1 mei 1907.

  In 1916 veranderden de ontwerpers het lettertype van de inscriptie en in 1955 de kleur. Als gevolg hiervan werd het embleem dieprood. In 2012 voerde het bedrijf zijn grootste rebranding uit en vertrouwde deze toe aan adviesbureau Interbrand. Ferris Crane en Andrew Y. Ames, die verantwoordelijk waren voor de huisstijl, schilderden “Kellogg’s” roze opnieuw en voegden de slogan “Let’s Make Today Great” toe. Dit is hoe een moderne versie van het klassieke bord met heldere visuele afbeeldingen verscheen.

  1906 – 1907

  W.K. Kellogg Battle Creek Toasted Corn Flake Company Logo 1906-1907

  De debuutversie is helemaal geen logo. Dit is de persoonlijke handtekening van een van de oprichters – Will Keith Kellogg, die duidelijk zichtbaar is in het geïmproviseerde embleem. In feite is dit hun eerste handelsmerk met een persoonlijk tintje, omdat de eigenaar van het merk persoonlijk elk pakket ontbijtgranen heeft ondertekend om zijn product te onderscheiden van de rest. Dit duurde een heel jaar. De inscriptie is in zwarte inkt op een lichte achtergrond en ziet eruit als een vloeiende, semi-verbonden cursief.

  1907 – 1916

  The Kellogg Company Logo 1907-1916

  Moe van het ondertekeningsproces van elk pakket met producten, besloten de broers om het bedrijf te verbeteren en een logo in de vorm van hun handtekening te creëren. In mei 1907 markeerden ze voor het eerst de goederen die ze produceerden. Ook hij leek op handschrift – cursief, kalligrafisch, coherente variatie. De borden hadden een lichte helling en een sierlijke “K”.

  1916 – 1955

  The Kellogg Company Logo 1916-1955

  Het herontwerp raakte de stijl van de letters: de letters werden langwerpiger, vloeiender en minder schuin. Elk symbool kreeg een zwarte rand. De kleur veranderde van normaal rood naar scharlakenrood.

  1955 – 2012

  The Kellogg Company Logo 1955-2012

  In 1955 werd het logo opnieuw geverfd in dieprood. Al het andere blijft hetzelfde.

  2012 – heden

  The Kellogg Company Logo 2012-vandaag

  Het moderne embleem is het resultaat van een grootschalige rebranding door bureau Interbrand. Het concentreerde zich voornamelijk op kleur, wat een meer actuele versie suggereert – rode en roze fuchsia. Verdere wijzigingen zijn er niet, aangezien de gestileerde signatuur een merknaam is met een goede herkenbaarheid bij de consument.

  Logo lettertype en kleuren

  Kellogg Logo

  Het concept van het logo is nooit veranderd. Het woord “Kellogg’s”, zoals honderd jaar geleden, imiteert Will Keiths persoonlijke handtekening. De letters zijn naar rechts gekanteld en met elkaar verbonden. Alleen de hoofdletter “K” bevindt zich apart. De lijnen zijn vloeiend en afgerond, zoals typografisch cursief wasgoed. Maar het bedrijf gebruikt zijn eigen handgeschreven lettertype genaamd Kellogg’s Sans, dat het logo een persoonlijkheid geeft.