Just Eat Logo

  Just Eat Logo

  Just Eat is een Britse bezorgdienst voor eten die dertien landen van de wereld bestrijkt, waaronder landen in Europa, Amerika en Australië. Het verscheen voor het eerst in de stad Kolding (Denemarken), waar het werd opgericht door drie ondernemers: Jesper Buch, Per Meldgaard, Henrik Ostergaard. Het tijdstip van optreden is 2001. Het is nu een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die bekend staat als een onlinedienst die fungeert als tussenpersoon tussen horecagelegenheden en hun klanten. Het bedrijf helpt bij het vinden van restaurants, het plaatsen van bestellingen, het betalen ervan en het kiezen van de handigste bezorgmethode.

  Betekenis en geschiedenis

  Just Eat Logo Geschiedenis

  Wat is Just Eat?

  Het is een in het VK gevestigd thuisbezorgbedrijf dat actief is in dertien landen over de hele wereld. Ze werd opgericht in 2001, toen ze voor het eerst verscheen in Kolding (Denemarken). Nu is het hoofdkantoor gevestigd in Londen (Engeland).

  Het begon allemaal in 2000, toen vijf Deense zakenlieden besloten om hun eigen bezorgservice voor eten te beginnen. Het kostte hen bijna een jaar om verschillende juridische en technische nuances te regelen, totdat in de zomer van 2001 de dienst op volle kracht begon te werken. In 2005 kocht Jesper Buch de aandelen van investeerders en oprichters, waardoor het bedrijf naar het VK verhuisde.

  Vanaf dat moment begon de wereldwijde expansie van Just Eat. De eerste op de lijst waren Nederland en Ierland, waar het bedrijf zijn eigen kantoren opende. Dit werd gevolgd door een reeks fusies, overnames en uitbreidingen, waardoor het logo van de online dienst bijna overal ter wereld goed herkenbaar was. Na een sterke groei in 2016 voerde de organisatie de grootste rebranding in haar geschiedenis uit, waardoor haar imago radicaal veranderde. In totaal had ze in de loop der jaren vijf emblemen.

  2001 – 2011

  Just Eat Logo 2001-2011

  Het debuutlogo was een eenvoudige tekst in een aangepast lettertype. Het had geen schreven en de vloeiende lijnen creëerden visueel harmonieuze overgangen, wat een gevoel van vertrouwen in het bedrijf wekte. Alle hoeken van de letters waren afgerond en de uiteinden waren zelfs gesneden. De letters waren rood met gele randen. Er was een koppelteken (-) tussen de woorden “Just” en “Eat”. Bovendien was deze optie de enige waar deze werd gebruikt.

  2001 – 2014

  Just Eat Logo 2011-2014

  Tijdens de herinrichting van 2011 kreeg het bedrijf een heel andere identiteit. Vanaf nu droeg haar embleem een ​​inscriptie in brede witte symbolen met een dikke rode lijn langs de rand. Alle letters zijn omgezet in hoofdletters en verbonden door een contourstrip. Het belangrijkste element van het logo was “A”, dat in plaats van het gebruikelijke driehoekige binnenste lumen een miniatuurpijl leek, zoals op een monitor. Dergelijke veranderingen onderstreepten het vertrouwen en de betrouwbaarheid van het bedrijf en toonden ook aan dat het een virtuele dienst is voor het bestellen van eten via internet.

  2014 – 2016

  Just Eat Logo 2014-2016

  In deze versie hebben de ontwikkelaars het dekkingsgebied in rood vergroot. Ze maakten van de randstrook een stevige ronde rechthoek met de naam van de bezorgdienst. De ontwerpers veranderden de letter “A” niet met de pijlcursor en lieten hetzelfde achter.

  2016 – 2020

  Just Eat Logo 2016-2020

  De wijzigingen die in 2016 zijn aangebracht, hebben het logo eenvoudiger gemaakt. Het management keurde een versie goed met cursieve tekst in een slank, dun schreefloos lettertype. De achtergrond- en letterkleuren waren omgekeerd, zodat het embleem eruitzag als rode tekst op een helderwitte achterkant.

  2020 – heden

  Just Eat Logo 2020-vandaag

  In 2020 vond er een radicale verandering in het imago van het bedrijf plaats. De combinatie van Just Eat en Takeaway Com heeft geresulteerd in een oranje logo. Het toont nu het silhouet van een huis met een vork en lepel in de negatieve ruimte. Precies daar, aan de rechterkant, is er een inscriptie “Just Eat”, waarvan de vorige stijl volledig bewaard is gebleven.

  Logo lettertype en kleuren

  Just Eat Logo

  De huisstijl is eigenlijk altijd gebaseerd geweest op de naam van het bedrijf. Maar als het in de eerste jaren van de online service uitsluitend een inscriptie was, wordt deze nu aangevuld met een tekening: een afbeelding van een huis en bestek. Bovendien had de modernisering vooral betrekking op de tekst.

  Omdat Just Eat een verbaal logo gebruikt, geeft het prioriteit aan de letterstijl. In de debuutversie waren de karakters in kleine letters, in alle andere – in hoofdletters. De overheersende lettertypen waren Fuse V.2 Text Black of Source Sans Pro Light Regular met enige verfijning, evenals Jano Round Bold Italic, Amfibia Bold Expanded Italic of Caldina Bold Italic. De nieuwste versie gebruikt een lettertype dat zo dicht mogelijk bij Mangerica Italic Extra Bold ligt.

  Logo Just Eat

  Aan de andere kant is de kleur van de emblemen stabiel. Alle logo’s, met uitzondering van de huidige, gebruiken een combinatie van rood en wit. Het huidige embleem is oranje gekleurd # ff8100 (voorlopig – donkeroranje).