Johnson & Johnson Logo

  Johnson & Johnson Logo

  Johnson & Johnson is een grote Amerikaanse onderneming met meer dan 250 bedrijven. Het verscheen in 1886 en werd opgericht door drie leden van de familie Johnson: Robert, James en Edward. Tegenwoordig biedt de fabrikant producten voor haar, huid, mondholtezorg, een breed scala aan medische producten, evenals producten voor het onderhouden van kinderhygiëne en vrouwelijke hygiëne.

  Betekenis en geschiedenis

  Johnson & Johnson Logo Geschiedenis

  Wat is Johnson & Johnson?

  Het is een houdstermaatschappij die gespecialiseerd is in de productie van consumptiegoederen, geneesmiddelen en medische apparatuur.

  Het logo van dit merk, dat in 1886 verscheen, is nooit veranderd. Het management durft het niet opnieuw te maken, zodat het merk de erkenning die het gedurende vele jaren in de branche heeft verworven, niet verliest.

  Logo lettertype en kleuren

  Johnson Johnson Logo

  Op het logo staat alleen de dubbele achternaam van de oprichters, verbonden met het originele ampersand. Dit element van visuele identiteit geeft aan dat er meerdere oprichters zijn met de achternaam Johnson, en dat zij in gelijke mate bij de activiteiten betrokken zijn. Bovendien is de ligatuur tussen de woorden miniatuur, die doet denken aan een vriendelijke uitgestrekte hand met een open handpalm.

  Logo Johnson Johnson

  De inscriptie is gemaakt in een lettertype dat handschrift imiteert zonder naar rechts te kantelen. De letters zijn verbonden, kleine letters, horizontaal, de hoofdletter is niet geselecteerd. De kleur van het embleem is eenvoudig – rood, met de nadruk op de naam op een witte achtergrond.