JCET haast zich om te veranderen met nieuw logo

JCET Group Logo

De JCET Group is een belangrijke leverancier voor de geïntegreerde systeem- en technologie-industrie en biedt kant-en-klare diensten, waaronder ontwerp, definitie van halfgeleiderpakketten, R&D en wereldwijde levering van technische basiselementen.

Huishoudelijke apparaten, communicatie, computers, auto’s, industrie — het spectrum van halfgeleidertoepassingen omvat belangrijke toepassingsgebieden. Daarom wordt het merk beschouwd als een leider in het aanbod en stelt het alles in het werk om hoogwaardige materialen aan klanten te leveren.

JCET Group Nieuw Logo

Half december kondigde het bedrijf de lancering van een nieuw logo aan. Door de nieuwe look kan het merk zich op een hoger niveau ontwikkelen, waardoor de interesse van het publiek en partners toeneemt.

In de nieuwe identiteit komt niet zozeer de esthetische kant aan bod, maar de filosofische basis. Een aantal ontwerpdetails weerspiegelen de visie en ambities van het bedrijf.

Logo JCET Group

Over het nieuwe logo gesproken moet worden opgemerkt dat dit een typevariant is, die op het eerste gezicht eentonig lijkt, maar bij nader inzien wordt duidelijk hoe ongebruikelijk en gevarieerd het is.

Elke letter in de naam heeft zijn eigen smaak. Het grootste deel van het logo heeft een donkerblauwe tint.

De letter J heeft een rechthoekige vorm in de opening en de vorm van de letter zelf ziet eruit als een minimalistische haak. De letter C wordt geassocieerd met E, maar tegelijkertijd mist een deel van de E op de kruising een vierkant element. Dit is een verwijzing naar de microschakeling, een toewijding aan technologie en productie. Het lijkt erop dat de letters elkaar zouden moeten aanvullen, maar ze zijn niet volledig met elkaar verbonden.

De T heeft een verloop in de verticale en horizontale balken, met een roze tint aan de bovenkant en een blauwe tint aan de onderkant.

JCET Group Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het kleurverloop van de «T» is een artistieke weerspiegeling van de siliciumwafel die de trend van het bedrijf naar de productie van halfgeleiders verklaart. De gradiënt toont aan dat JCET de industrie kan aansturen, veranderen, transformeren op basis van de huidige uitdagingen en zijn middelen kan gebruiken om zijn reikwijdte uit te breiden.

Over het algemeen ziet het logo er compositorisch correct uit, de vormen zijn correct en daarom individueel. Deze visuele oplossing helpt bij het oplossen van verschillende merktaken: het vergroten van de bekendheid, moderner en technologischer worden, het type bedrijf van het bedrijf visualiseren en loyaliteit tonen aan de doelgroep door middel van kleurselectie.