Jameson Logo

  Jameson Logo

  Jameson is een bekend merk dat in het 1780e jaar verscheen. Haar vaderland is Ierland. Het was daar in de stad Dublin dat John Jameson zijn eigen distilleerderij John Jameson & Son Irish Whiskey opende voor het distilleren van whisky met een sterkte van 40%. In 1866 fuseerde hij met Cork Distillers en John Powers om de Irish Distillers Group te vormen. Vele jaren later, in 1988, werd het bedrijf overgenomen door Pernod Ricard. Nu is het een grootschalige onderneming die de hele wereld voorziet van elite-alcohol.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Jameson

  De huisstijl van het bedrijf bestaat uit een embleem, een rond label en een label, die vrijwel gelijktijdig met de lancering van het familiebedrijf verscheen. Hun ontwerp weerspiegelt het idee van individualiteit, authenticiteit en hoge waarde van het aangeboden product. Inderdaad, Ierse whisky heeft door de eeuwen heen zijn verfijnde pretentieloosheid bewonderd, daarom wordt het erkend als een exclusief alcoholmerk.

  Gedurfde visualisatie ondersteund door exquise smaak. Het onderscheidt zich door een uitstekende aantrekkelijkheid, wekt interesse en moedigt de aankoop van een elite-drankje aan. Vader en zoon Jameson vertrouwden erop, omdat ze begrepen dat dit is wat een echt logo zou moeten zijn. Daarom is marketing een sleutelelement van een bedrijfslogo.

  De moderne versie is een tijdloos kenmerk, een van de meest herkenbare in de alcoholindustrie. De unieke symboliek bevestigt de originaliteit van de producten en geeft een duidelijke interpretatie, de traditie van het recept en de continuïteit van generaties weer. Ontwerpers hebben haar een interne dynamiek en haar eigen karakter gegeven.

  Het Jameson-logo is het algemene wapen. In verschillende versies gaat het vergezeld van een slogan, een gedetailleerde naam of enkele belangrijke data. Het hangt allemaal af van waar het wordt gebruikt: als afzonderlijk handelsmerk, op een etiket of in zakelijke papieren.

  De originele versie van het logo is opgebouwd uit Schotse heraldische elementen. Het gezinshoofd kreeg in de 17e eeuw een kenmerkend wapen voor de piraten voor de kust. Daarom toont het een schip met opgeblazen zeilen – een symbool van doelbewuste voorwaartse beweging.

  En er is ook een schild, dat wordt doorkruist door twee brede strepen die elkaar kruisen. In hun gaten zitten twee ankers (rechts en links), evenals een ster (in het midden). Onder het wapen wordt een lint gespannen met het motto “Sine metu”. Het is geschreven in blokletters en in hoofdletters. Boven hen staat de naam “Jameson” in de vorm van een boog, daaronder de uitdrukking “Irish whiskey”, omlijnd in twee rechte lijnen.

  Een andere variant (handelsmerk) is ontwikkeld door Robert Stradling, gebaseerd op een combinatie van lettertypen – handgeschreven en gedrukt, schreef en schreefloos, smal en breed. Er zijn twee basisdoelen: Freebooter Script Font en ITC Stone serif. Daarnaast wordt soms de persoonlijke handtekening van John Jameson (op het etiket) gebruikt.

  Ongeacht het type branding, elke versie heeft één ding gemeen: de halfronde vorm van de Jameson-letters. Het is gedaan in hoofdletters met een kleine schaduw aan de rechterkant, waardoor het een 3D-effect krijgt.

  Logo lettertype en kleuren

  Jameson Logo

  Ontwerper Robert Stradling, de maker van het logo, koos ervoor twee soorten lettertypen: de ene schreef en de andere grotesk. De dichtstbijzijnde zijn de ITC Stone serif en Freebooter Script Font. De letters op het hoofdveld zijn breed, licht gebogen, met puntige uiteinden, op het centrale pictogram – gelijkmatig, glad, dun. De “J” heeft een puntachtige projectie aan de onderkant, zoals in het Oud-Engelse teken.

  Het kleurenpalet is helder, waardoor het merk de drank goed herkenbaar maakt. De bedrijfsroosters zijn onder meer crèmegeel (achtergrond, centrale letters), uitgebalanceerd groen (hoofdtitels) en diep bordeauxrood (rond pictogram).