Is Creative UK creatief herontwerp?

Creative UK Logo

De geschiedenis van het merk Creative UK begint in 2011. Dit merk is het resultaat van een fusie tussen de Creative Industries Federation en Creative England merken. De organisatie ondersteunt creatieve mensen, hun ondernemingen in het bedrijfsleven, initiatiefprojecten voor investeringen in bedrijfsontwikkeling en industrie. Ze werken niet alleen met partners in Groot-Brittannië, maar ook in het buitenland.

De middelenbasis van het merk is een creatieve sector die opereert via lidmaatschapsmogelijkheden en outreach.

De nieuwe identiteit is ontworpen door het in Londen gevestigde creatieve bureau Multivitamins.

Creative UK Nieuw Logo

De nieuwe identiteit is gebaseerd op het Amplify-logo. Het bestaat uit drie halfronde vormen waartegen de merknaam is geschreven. Verkrijgbaar in witte en zwarte uitvoeringen.

Ik zou willen opmerken dat ze op zo’n conceptuele manier de luidheid van creativiteit, de invloed van het merk en het vermogen om verschillende aspecten van de activiteit samen te implementeren, wilden benadrukken, de krachten bundelden, maar tegelijkertijd, zodat verschillende projecten worden uitgevoerd door afzonderlijke afdelingen die hun vak 100% kennen.

Het publiek waardeert het nieuwe ontwerp, ook al oogt het wat saai en onhandig. We hebben een logische nadruk gelegd op het feit dat creativiteit een continu proces is dat bestaat uit fasen, verschillende elementen. Daarom kwam deze stijl van «matryoshka» uit in de definitieve versie.

Logo Creative UK

De initiatiefnemers van het proces ondersteunen ook het herontwerp en merken op dat het gedurfd herkenbaar is, gemakkelijk wordt uitgezonden en gelezen op verschillende digitale media.

Een ander voordeel is dat het eenvoudig kan worden aangepast aan grafische patronen in verschillende dimensies, waaronder 3D.

In het ontwerp van digitale communicatie ziet het er eenvoudig en vrij eenvoudig uit.

Er is echter een opvallende nuance. Het nadeel is dat dit bolvormige beeld te typisch is. Het is minimalistisch, netjes, maar «afgezaagd».

Creative UK Voor en Na Logo (geschiedenis)

In design, in het algemeen, een halve bol, is de gelaagdheid van onderdelen een nogal stereotiep visueel beeld dat aanwezig is in veel ontwerpen van verschillende bedrijven.

Naast het nieuwe icoon ontwikkelde het creatieve bureau een aangepast lettertype voor identificatie. Nu heeft het een groteske typografie.

Hoe het ook zij, het publiek waardeerde de inspanningen van de creatievelingen, en te oordelen naar de beoordelingen ziet de rebranding van de identiteit er tijdloos en dynamisch uit.