IDBI Bank Logo

  IDBI Bank Logo

  IDBI Bank (of IDBI Bank Limited) is een bankstructuur, waarvan de volledige naam staat voor Industrial Development Bank of India. Het verscheen in 1964 dankzij de toen aangenomen wet inzake kredietverlening en financiële steun voor de vorming van de jonge industrie van het land. Het bedrijf is gericht op beleggen, bankieren, creditcards, pensioenen en hypotheken. Ten eerste maakte de instelling deel uit van de structuur van de Reserve Bank of India, en vervolgens droeg RBI het over aan de regering van India. Het is nu gevestigd in Mumbai, de staat Maharashtra, van waaruit het een groot aantal vestigingen en een buitenlandse dochteronderneming in Dubai beheert.

  Betekenis en geschiedenis

  IDBI Bank Logo Geschiedenis

  Wat is IDBI Bank?

  IDBI Bank – Industriële Ontwikkelingsbank van India. Dat wil zeggen, het is een Indiase financiële organisatie die is opgericht om ondernemingen te ontwikkelen die de economie van het land ondersteunen. Het huidige aanbod van IDBI-diensten is veel breder.

  Met de opkomst van IDBI Bank begon de staat zijn interne financiële problemen op te lossen door de instelling uit te breiden of over te hevelen naar een andere ondergeschiktheid. In 2006 werd het eigendom van United Western Bank en in 2019 werd het overgedragen aan de categorie van de particuliere sector. Maar zelfs de belangrijkste fasen in de carrière van de bank werden op geen enkele manier weerspiegeld in het concept of het embleem. Ze maakte veel overgangen met hem door, maar ze veranderde nooit haar oorspronkelijke uiterlijk en bleef trouw aan tradities.

  De meeste nationale organisaties hebben tegenwoordig hun wortels in IDBI omdat het hun stichting werd. Voor haar succesvolle activiteiten en een grote rol in de ontwikkeling van de staat, ontving de bank verschillende prijzen: Overall Best Bank, Dun & Bradstreet Banking Awards (in 2011) en Best Public Sector Bank. Het kenmerk van zijn visuele identiteit is een symbiose van bedrijfspraktijk en creativiteit. Het bevat beide elementen harmonieus. De structuur van het logo bestaat uit drie delen.

  De eerste bestaat uit een grafische afbeelding in een oranje bloem op een witte achtergrond gevormd door een cirkel. Aangenomen wordt dat het een lotus is die van groot belang is voor de Indiase cultuur en samenleving in het algemeen. Het symboliseert veel en is begrijpelijk voor alle bevolkingsgroepen omdat volgens het boeddhisme de lotus een van de acht gunstige tekens is. De bloem is abstract weergegeven en bestaat uit twee smalle bloembladen aan de randen, twee breed in het midden en één grote stip in het midden bovenaan.

  Het tweede deel is een inscriptie – de naam van de bank. Gemakshalve wordt de verkorte versie gebruikt – “IDBI Bank.” Het is een afkorting voor Industrial Development Bank of India. Alle letters zijn in hoofdletters, maar het begin is hoger dan het einde. Dit vestigt de aandacht op de naam en maakt deze breed herkenbaar.

  Er is ook het derde deel – dit is de ondergrond van het embleem. Een horizontale rechthoek heeft gladde randen en precieze hoeken. De tegenoverliggende zijden passen perfect bij elkaar. De witte letters en het oranje pictogram zijn zichtbaar tegen een donkere turkooizen achtergrond.

  Logo lettertype en kleuren

  IDBI Bank Logo

  IDBI Bank streeft naar uitmuntendheid in alles, met behoud van een evenwicht tussen het dienstenaanbod en de identiteit. Om deze trend te ondersteunen, kozen de ontwerpers voor een strak Sans Serif-lettertype. De letters zijn grotesk, met kleine verlengstukken aan de uiteinden en aan beide zijden – zowel boven als onder. Dit is waarschijnlijk een alternatief voor serifs, wat in dit geval niet het geval is, omdat de bank een duidelijk, transparant logo wilde zonder “dubbele lezing”.

  Logo IDBI Bank

  Het palet van het logo is ook niet ingewikkeld en bestaat uit slechts drie kleuren: turkoois (achtergrond), oranje (grafisch element) en wit (inscripties en lijnen). Tegelijkertijd is het kleurengamma volledig zwak – het is pastel.