Hydro Flask Logo

  Hydro Flask Logo

  Hydro Flask introduceerde zijn eerste vacuümgeïsoleerde fles in 2009. Na meer dan een miljoen stuks in drie jaar tijd te hebben verkocht, begon het met de productie van growlers, speciale containers voor het transport van bier. Sindsdien is het assortiment uitgebreid met honderden nieuwe producten, waaronder hoogwaardige thermosflessen, waterdichte hoezen, koeltassen, gekoelde bekers, thermomokken voor wijn, koffie en andere dranken. De producten zijn te zien in USA Today, Men’s Health en Forbes, en worden gebruikt door studenten en liefhebbers van toerisme. Maar de grootste fans van Hydro Flask zijn millennials die genieten van het drinken van water uit speciaal ontworpen flessen.

  Betekenis en geschiedenis

  Hydro Flask Logo Geschiedenis

  Wat is Hydro Flask?

  Het is een merk waterflessen met een merkontwerp. Het werd in 2009 opgericht door Travis Rosbach en Cindy Weber. Het handelsmerk is nu eigendom van Helen of Troy Limited. In 2019-2020 kreeg ze meer populariteit.

  Het bedrijf produceert vacuümgeïsoleerd kookgerei van hoogwaardig austenitisch roestvrij staal. Haar producten bevatten geen bisfenol A en andere potentieel schadelijke stoffen, aangezien Hydro Flask sinds 2012 alleen milieuvriendelijke producten produceert. Kolven met een gepatenteerde poedercoating zijn uitstekend in het houden van de temperatuur en het koud houden van voedsel.

  Maar hoge kwaliteit is niet het enige dat het merk populair maakt. Niet minder belangrijk is een herkenbaar ontwerp, dat gebaseerd is op elementen van visuele identificatie. Alle eet- en drinkgerei is versierd met het Jumping Man-logo. Dit symbool is in de tweede helft van 2015 geüpdatet toen Hydro Flask de site opnieuw lanceerde en de Fall Thermal Collection introduceerde.

  2009 – 2015

  Hydro Flask Logo 2009-2015

  In 2009 besloten Cindy Morse en Travis Rosbach om de waterflessen te upgraden om ze op de juiste temperatuur te houden. Zo werd het merk Hydro Flask geboren, en daarmee het logo in de vorm van een vrolijk mannetje. Het zag eruit als een klodder met spatten aan de zijkanten. Het binnenste deel van het lichaam was wit en had de vorm van een rechthoekig kussen met holle zijkanten. Uit elke hoek kwam een ​​dunne zwarte lijn met een stip aan het einde – een imitatie van armen en benen. Aan de bovenkant was er een glimlachboog en vijf strepen die haar voorstelden.

  Onder het ontwerp was een zwarte belettering “Hydro Flask”. De ontwerpers gebruikten een gedeeltelijk afgerond lettertype, waarbij de kleine letters “d”, “a” en “r” enkele elementen misten.

  2015 – heden

  Hydro Flask Logo 2015-vandaag

  In 2015 besloot het bedrijf zijn imago te veranderen en zette daarvoor crowdsourced creatieve diensten in. Ze had een beter symbool nodig dat de hogere verkoop, een breder productassortiment en een drang naar innovatie kon weerspiegelen. Ze bekeek bijna een half duizend opties totdat ze een nieuw logo koos, dat opmerkelijk veel op het oude leek.

  De tekening bleef herkenbaar, maar kreeg een gedurfder en strakker ontwerp. Nu is de binnenkant van de man overschilderd met zwart, en er zijn geen stippen aan de uiteinden van de geïmproviseerde armen, benen en haar. De glimlach ziet er veel zelfverzekerder uit omdat de lijnen dikker en meer symmetrisch zijn. Het lettertype van de letters is ook iets veranderd. De moderne Hydro Flask-branding werd onthuld samen met een bijgewerkte website en sierde de productlijn die in de herfst werd gelanceerd.

  Logo lettertype en kleuren

  Hydro Flask Logo

  De lachende kleine man brengt een gevoel van vreugde en geluk over. Hij springt hoog en spreidt zijn armen en benen. Zijn haar lijkt op een waterstraal en zijn lichaam is als een druppel, dus er is een associatieve verbinding met water. Dat wil zeggen, het embleem symboliseert frisheid, energie, plezier. Aangezien Hydro Flask zich positioneert als fabrikant van producten voor een actieve levensstijl, past dit icoon perfect in zijn concept.

  Het lettertype dat de ontwerpers gebruiken heeft veel gemeen met Galano Grotesque. Het is een geometrisch schreefloos lettertype gebaseerd op klassieke standaarden. De ontwerper balanceerde de breedte en hoogte van de letters en maakte tegelijkertijd alle streken even dik, zodat het groteske contrastarm bleek te zijn.

  Logo Hydro Flask

  De officiële kleur van het logo is zwart. Maar op Hydro Flask-flessen is het patroon meestal wit, omdat het in evenwicht wordt gehouden door de kleurrijke achtergrond.