Hugo Boss Logo

  Hugo Boss Logo

  Hugo Boss is het grootste handelsmerk van onze tijd, dat in 1924 verscheen in de stad Metzingen (Duitsland). Het behoort tot de topleiders in de mode-industrie en biedt een breed scala aan producten, waaronder kleding, schoenen, parfums en accessoires. Het iconische merk begon met een kleine kleermakerij die inmiddels is uitgegroeid tot een industriële gigant met meer dan 13.700 medewerkers.

  Betekenis en geschiedenis

  Hugo Boss Logo Geschiedenis

  De productiecarrière van Hugo Boss AG begon aan het begin van de vorige eeuw met de productie van uniformen voor de nazi-partij in de vooroorlogse en naoorlogse jaren. Maar in 1948, na het overlijden van Hugo Boss (het bedrijf kreeg de naam van de oprichter), herschool ze zich om herenpakken te produceren. Daarom was het merklabel al bij veel consumenten algemeen bekend.

  In de moderne tijd heeft het moederbedrijf ook sportkleding, avondkleding en vrijetijdskleding in het assortiment opgenomen. Ze versierde ook de geurenlijn die in 1985 in het Duitse Modehuis verscheen met haar embleem. Het heeft nu twee divisies, elk met een eigen interpretatie van het logo: BOSS en HUGO. De structuur van de eerste omvat nog drie richtingen, gemarkeerd in kleur, ook in symboliek. Als gevolg hiervan bezit de modegroep meerdere handelsmerken, onderverdeeld naar doelgroep en logofuncties.

  BOSS Black verscheen in 1970 en staat voor zakelijke kleding voor mannen en vrouwen. Het logo is zwart. BOSS Orange biedt weekend- en vrijetijdskleding. Het heeft een oranje embleem. BOSS Green is gericht op actieve consumenten. Voor hem is respectievelijk een groen logo ontwikkeld. HUGO richt zich op originele stijlen en niet-standaard accenten. Zijn label is zwart en wit.

  1924 – 2021

  Hugo Boss Logo 1924-2021

  In tegenstelling tot andere vertegenwoordigers van de mode-industrie, zijn er geen afbeeldingen op de branding van dit handelsmerk – alleen tekst. De typografie ziet er stijlvol en verfijnd uit. Bovendien ligt de basisaccentuering op het kleurenspectrum.

  De structuur van het handelsmerk bestaat uit twee inscripties die in twee regels zijn gerangschikt: bovenaan staat een groot woord “BOSS” met schreven, onderaan – “Hugo Boss” in kleine schreefloze letters. In het laatste geval worden alle letters met grote spaties in hoofdletters geschreven. De HUGO-variant bevat een ander lettertype – strak en gestroomlijnd. Over het algemeen hebben de merktekens een licht gewijzigd Univers-lettertype.

  2021 – heden

  Hugo Boss Logo 2021-vandaag

  Logo lettertype en kleuren

  Hugo Boss Logo

  Het basispalet van het logo is monochroom. Deze interpretatie maakt het logo elegant, perfect en streng, en brengt zijn laconieke en zuivere essentie over. Maar in andere richtingen gingen ontwerpers weg van deze canon en gebruikten ze kleuren voor de achtergrond in overeenstemming met hun naam: oranje, groen en zwart.

  Logo Hugo Boss