Hollister Logo

  Hollister Logo

  Hollister is een merk dat de mode-industrie van de Verenigde Staten vertegenwoordigt. Ze is gespecialiseerd in het verkopen van kleding voor jonge en jonge fashionista’s van 14 tot 20 jaar oud. Het is een dochteronderneming van Abercrombie & Fitch Co. en is gevestigd in New Albany, Ohio. Het bedrijf opende zijn eerste verkooppunt in de zomer van 2000 in Columbus. Het bezit nu een winkelketen over de hele wereld en verkoopt online.

  Betekenis en geschiedenis

  Hollister Logo Geschiedenis

  Hollister Co. gebruikte oorspronkelijk de afbeelding van een vrij zwevende zeemeeuw met gespreide vleugels, waarbij het logo werd onthuld op hetzelfde moment als de lancering van zijn eigen winkels. Het is nu een entiteit voor het verkopen van populaire artikelen, gericht op veel landen, waaronder Canada, Japan, Frankrijk, Spanje, Australië, Nederland, enz.

  In de twintig jaar van zijn bestaan ​​is het bedrijfsembleem nauwelijks veranderd, waarbij de visuele authenticiteit volledig is behouden. Om kopers aan te trekken en de interesse in het merk te vergroten, plaatste het bedrijf zijn symbolen niet alleen op etiketten, maar ook op prints. Dit kwam door een toename van de consumentenvraag, aangezien aan het begin van de eeuw T-shirts met grote logo’s in de mode waren.

  Maar na verloop van tijd merkte het management een omzetdaling van 9 procent op en ging op zoek naar een reden. Het bleek dat de trends zijn veranderd en dat er nu een andere stijl wordt gebruikt, waarvoor de tieneromgeving ongelooflijk veeleisend is. Hiermee kwam een ​​einde aan het tijdperk van tekstlogo’s op T-shirts en sweatshirts, toen Abercrombie & Fitch (de merkeigenaar) besloot nieuwe standaarden in te voeren en het logo van prints te verwijderen. Als gevolg hiervan is in 2014 het ontwerp enigszins aangepast.

  Logo lettertype en kleuren

  Hollister Logo

  Het meest herkenbare element van het Hollister-merk is het beeld van een zeemeeuw met uitgespreide vleugels tijdens de vlucht. Zij is het die de belangrijkste associaties veroorzaakt waarnaar de fabrikant streeft: drive, energie, ontspanning, rust. En dat allemaal omdat het beeld van een zeevogel in de verbeelding beelden creëert van de kustzone, zoute bries, zacht zand, warme branding. De tweede reden om voor een zeemeeuwembleem te kiezen, is de vrijheid die jongeren nastreven. Dit is onafhankelijkheid, grenzeloze horizon, vrije wind en surfer die langs de golven glijdt.

  Het logo gebruikt een klassiek lettertype, maar de woorden zijn verschillend gespeld. “Hollister” is uitgevoerd in een minimalistisch type met rechte lijnen, precieze hoeken, schreefloze en verticale druppels. Voor Californië kozen de ontwerpers voor kleine serif-symbolen. Alle letters zijn dun en hoofdletters.

  Logo Hollister

  De kleur van het embleem is gevarieerd en hangt af van waar het zich bevindt. Inscripties op kleding zijn meestal wit of donkerbruin, op promotieartikelen – bordeauxrood, op een label – zwart. Ook in gebruik is een donkerbruin-rode tint, die moed en vastberadenheid symboliseert.