HMRC Logo

  HMRC Logo

  HMRC (volledige naam HM Revenue and Customs) is een niet-budgettaire afdeling van de Britse regering die verantwoordelijk is voor belastinginkomsten, de opbouw van bepaalde soorten overheidssteun, het verstrekken van nationale verzekeringscodes, de regulering van het minimumloon, enz. De wetshandhavingsinstantie omvat ook beveiligingspersoneel dat ernstige belastingovertredingen onderzoekt. De structuur is begiftigd met zeer brede bevoegdheden. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Londen. De organisatie is opgericht in 2005.

  Betekenis en geschiedenis

  HMRC Logo Geschiedenis

  Wat is HMRC?

  HMRC is de afkorting voor Her Majesty’s Revenue and Customs. Het verscheen in 2005 in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van de fusie van twee overheidsorganisaties – Her Majesty’s Customs and Excise en Inland Revenue.

  HMRC is het resultaat van de fusie van twee diensten, Inland Revenue en HM Customs & Excise. Dit werd aangekondigd een jaar voor de officiële goedkeuring van de nieuwe afdeling – in 2004, waarvoor speciale middelen werden toegewezen aan de begroting. De koningin kondigde zelf het geplande evenement aan in haar plechtige toespraak. Tegelijkertijd werd RCPO opgericht – het parket van belastingen en douane, dat verantwoordelijk is voor het beheer van alle profielzaken.

  De verhuizing naar personeel in het Parliament Street-gebouw in Whitehall begon in november 2004, wat inderdaad een belangrijke herstructurering in de afdeling betekende. Tegelijkertijd werd begonnen met de keuze van een passend embleem, dat beide structuren zou verenigen en zou voldoen aan de hoge status van het ambtenarenapparaat. Daarom is in het voorjaar van 2005 ook het HMRC-logo geïntroduceerd. Gedurende de hele tijd van het werk van de afdeling had ze twee logo’s – initiaal en actueel, die bijna niet van elkaar te onderscheiden zijn.

  2005 – 2013

  HM Revenue and Customs (HMRC) Logo 2005-2013

  De kroon van St. Edward is een nationaal historisch erfgoed en een groot symbool van soevereiniteit. Het is een echt juweeltje, want het prototype van het heraldische attribuut was gemaakt van goud dat afkomstig was van de kroon van de Angelsaksische koning Edward de Belijder, die in de 9e eeuw aan de macht was. En het kenmerk van monarchale macht verscheen later (in 1661) en was bedoeld voor de troonsbestijging van Charles II.

  Daarom is de kroon opgenomen in de verzameling van de zogenaamde kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk – keizerlijke regalia die uitsluitend aan de staat toebehoren, en niet persoonlijk aan de vorst. De vorm van de handgetekende kroon komt overeen met de echte. Het heeft vier kruisen en lelies, die elkaar afwisselen. Maar omdat het beeld tweedimensionaal is, zijn sommige niet zichtbaar. Er zijn slechts twee lelies op het logo, een vast kruis en twee helften aan de randen.

  Boven hen zijn twee halve bogen (in werkelijkheid zijn het er vier), bekroond met een ander kruis. Bovendien heeft het attribuut van keizerlijke macht talloze ballen – dit zijn symbolen van edelstenen waarmee de kroon is ingelegd. De grootste bevindt zich bovenaan. Er zijn in totaal 444 edelstenen. Het is omgeven door een ononderbroken lijn van smaragdgroene kleur. De tekst is op dezelfde manier gekleurd.

  Rechts staat de afdelingsnaam. De woorden zijn niet-gegroepeerd en beslaan twee regels. Er staat “HM Revenue” bovenaan en “& Customs” onderaan. Hiervoor zijn hoofdletters en kleine letters gekozen, zelfs schreefloos, gemaakt in een strikte stijl.

  2013 – heden

  HM Revenue and Customs (HMRC) Logo 2013-vandaag

  Het moderne embleem is een kleine heroverweging van de opening, zo niet te zeggen, de exacte kopie met minimale wijzigingen. De ontwerpers hebben de vettigheid van het lettertype verwijderd, zodat de belettering er nu dunner uitziet dan voorheen. Ze plaatsten de kroon in een cirkel boven de naam van de ambtenarij en trokken een verticale lijn links ervan. Het is smaragdgroen geverfd, terwijl alle andere elementen zwart zijn.

  Logo lettertype en kleuren

  HMRC Logo

  Zoals alle Engelsen onderscheidt het logo zich door een voortreffelijke eenvoud. Er zit geen enkel overbodig detail in. De kroon is de personificatie van de staat, belangrijkheid, hoge verantwoordelijkheid en totale macht, aangezien deze afdeling bij de minste verdenking in alle zaken mag ingrijpen. Titel is een sleutelattribuut dat basisinformatie over de afdeling bevat. De verticale streep is een symbool van een grens die niet overschreden kan worden, aangezien iedereen die niet aan de kant van de HMRC staat automatisch tegen de staat is.

  Het gebruik van lettertypen in de Britse overheid is sterk gereguleerd. Het HM Revenue and Customs-logo maakt gebruik van GDS Transport. Als laatste redmiddel kunnen het Helvetica- of Arial-lettertypen zijn.

  Logo HMRC

  Het palet van het logo is ingetogen, maar niet monochroom, omdat het meer dan twee kleuren bevat: wit voor de achtergrond, zwart voor de tekst en pictogrammen en smaragd voor de lijn.