Hitman Logo

  Hitman Logo

  Hitman is een computerspel met stealth-actie dat een enkele serie en mediafranchise is geworden. Het is beschikbaar op de meeste platforms en werd voor het eerst gemaakt in 2000 door het Deense IO Interactive. Het werd voor het eerst gepubliceerd door Eidos Interactive (tot 2006), vervolgens door Square Enix (tot 2018) en nu door Warner Bros. De moderne collectie bevat verschillende videogames die vertellen over de 47e agent – een professionele moordenaar. De franchise omvat twee films met dezelfde naam: met Timothy David Olyphant in de titelrol (verschenen in 2007) en met Rupert Friend (uitgebracht in 2015). De game staat ook bekend om de muziek die is geschreven door Jesper Jakobson Kyd, een Deense componist. In 2017 maakten Fox 21 en Hulu hun voornemen bekend om een ​​Hitman-televisieserie te regisseren.

  Betekenis en geschiedenis

  Hitman Logo Geschiedenis

  Wat is Hitman?

  Hitman is een franchise voor videogames waarin je onopgemerkt moet blijven om vijanden te ontwijken en missies te voltooien. Het eerste deel van de originele serie werd in 2000 uitgebracht door IO Interactive A/S uit Kopenhagen.

  Hoewel een computerspel wordt geclassificeerd als een actiespel, neemt het een tussenpositie in tussen shooters en stealth-spellen. Het belangrijkste doel van het personage is om vijanden te vernietigen. Maar er zijn ook vreedzame taken, waaronder diefstal van een bepaald object of binnendringen in een beschermd gebied. De gamer kiest zelf de manier om van de vijand af te komen: harder, minder hard of in het algemeen heimelijk. Tegelijkertijd wordt bloedvergieten niet aangemoedigd, net als de dood van onschuldige mensen: er worden strafpunten voor hen toegekend.

  Er is ook een ongelooflijk grote selectie wapens om vijanden uit te schakelen – van geweerschoten tot kou en zelfs niet-standaard. Prioriteit voor stille weergaven, waarvoor de speler het niveau van een stille moordenaar kan bereiken. Hiervoor krijgt hij een prijs of een ander wapen. Bovendien is de gameplay gebaseerd op overwinnen, geheime bewegingen, vermommingen en het mengen in een menigte met anderen. Deze tactiek komt tot uiting in de emblemen waarvan de franchise acht stuks heeft.

  2000

  Hitman Codename 47 Logo 2000

  Op het moment van de release ging het computerspel vergezeld van een monochroom logo. Het beschikt over een ninja-werpwapen – shuriken. Het heeft een gevorkte vorm en bevindt zich bovenaan het embleem. Boven hem hangt een lichte rook van een afgevuurd pistool. En daaronder staat de oorspronkelijke titel van de franchise, in hoofdletters met schreven en een lichte helling naar rechts. De symbolen worden aangevuld met dunne strepen, korte slagen, gescheurde randen, scherpe punten. Nog lager, in de rechterhoek, staat de codenaam van de agent – “Codenaam 47”.

  2002

  Hitman 2 Silent Assassin Logo 2002

  Voor de tweede release hebben de ontwikkelaars de elementen opnieuw gerangschikt. Ze vergrootten het slagwapen en maakten er de achtergrond van. Overlay de naam van een reeks computerspellen, markeer deze in het wit en voeg een cijfer toe – het cijfer “2” met een golvende onderste streep. De stijl van het woord “Hitman” is behouden, hoewel er kleine aanpassingen zijn aangebracht aan kleine details. De bovenste tekst wordt van de onderste gescheiden door een brede lichte lijn, gevolgd door de zin “Silent Assassin”. In plaats van een punt boven de “i”, gebruikt hij een verticale ministreep, die doet denken aan de rook van een pistoolloop na een schot. Hoewel de shurikens hier grijs zijn, is er een versie met een rood werpwapen.

  2004

  Hitman Contracts Logo 2004

  De ontwerpers veranderden de dynamische stijl van het logo in ingetogen en cool. Het weerspiegelt de strategie van stealth – om te stoppen en op te lossen in de omgeving, wat vereist is door de regels van het videogame. De letters zijn nu gelijkmatig, dun, streng. De scheidslijn in het midden is veranderd in een dodelijk wapen: een dubbelzijdige verscherping. Daaronder staan ​​de namen van de volgende uitgave (“Contracten”) en de versie (“Onofficiële Patch v. 1.2”). De eerste inscriptie is in rood gemaakt, de tweede in wit.

  2006

  Hitman Blood Money Logo 2006

  Het ontwerp van het embleem kreeg een radicaal andere richting: ingetogen maar elegant. Hierboven staat de naam van de franchise in grote serif blokletters. Tegelijkertijd zijn de symbolen zeer breed gerangschikt. Het tweede niveau (lager) wordt ingenomen door verschillende elementen. In het midden is er een koude ninja-werpwapen met pistoolrook en de uitdrukking “Bloedgeld” in het rood, geschreven in een dun schreeflettertype.

  2012

  Hitman Absolution Logo 2012

  Na een lange onderbreking kwam er een nieuwe videogame uit. Het werd aangevuld met een minimalistisch logo, waarin er slechts drie details zijn: de bovenste inscriptie “Hitman”, de onderste – “Absolution” en een doorlopende streep die ze scheidt. Het eerste woord is serif, het tweede niet.

  2016

  Hitman World of Assassination Logo 2016

  Het embleem van deze tijd ziet eruit als een eenvoudige inscriptie op een rechthoek met een dubbele rand. Tegelijkertijd schakelden de ontwikkelaars over op een ander lettertype: glad, schreefloos.

  2018

  Hitman 2 World of Assassination Logo 2018

  In de release van 2018 verwijderden de ontwerpers de dubbele lijn langs de contour en lieten slechts één zwarte streep achter die een horizontale rechthoek vormde. Bovendien voegden ze aan het einde een donker vierkant toe met een wit nummer “2” – de aanduiding van het spelnummer.

  2021

  Hitman 3 World of Assassination Logo 2021

  Het logo van de derde release is origineel: het is intens rood met een zwart woord “Hitman” in het midden. De rechthoek met de titel en het vierkant met het nummer van de uitgifte worden gescheiden door een verticale witte streep.

  Logo lettertype en kleuren

  Hitman Logo

  De evolutie van het logo van deze franchise is echt veranderd van complexe vormen naar eenvoudige. De eerste hebben bijvoorbeeld meer elementen dan de laatste. Bovendien geldt dit zelfs voor de inscripties, waarin de schreven aan het einde verdwenen, hoewel ze aanvankelijk thematisch werden gespeeld in de vorm van krassen van kogels en scherpe wapens.

  Logo Hitman

  Terwijl vroege releases werden gedomineerd door serifs, zijn ze nu vervangen door een serif-lettertype dat dichter bij Agency Bold Extended ligt. De auteur van deze versie is David Berlow, die deze heeft gemaakt voor het Font Bureau. Het kleurenschema is ingetogen en bestaat uit zwart, rood, grijs, wit.