Hilton Logo

Hilton Worldwide LogoHilton is een internationaal gerenommeerd full-service hotel-, restaurant- en resortmerk en een Amerikaans multinationaal franchisebedrijf. Dit omvat Hilton Worldwide en zijn Hilton Hotels & Resorts-keten. Het merk werd opgericht door Conrad Hilton, die het in mei 1919 oprichtte. Nu is het hoofdkantoor gevestigd in Tysons Corner, Virginia (VS). In totaal omvat het systeem ongeveer 600 hotels. Volgens Fortune behoort het tot de top 100 van bedrijven ter wereld.

Betekenis en geschiedenis

Hilton Logo Geschiedenis

Het bedrijfslogo is voortdurend gewijzigd, net als de hotelketen die het vertegenwoordigt. Uiteindelijk splitsen de twee structuren zich, elk met een aangepast logo. In totaal zijn er zeven mogelijkheden voor persoonlijke identificatie.

1948 – 1967

Het embleem met een horizontale zwarte rechthoek behoort tot deze tijd. Het bevat een schildvormig heraldisch teken dat lijkt op een hart omringd door ornamenten. Rechts en links ervan zijn twee cursieve inscripties zichtbaar: “Hilton” en “Hotels”. De woorden zijn geschreven in een samenhangend handgeschreven script in de Oud-Engelse stijl – met sierlijke rondingen en dunne sierlijke lijnen. Onderaan het gouden schild fladdert een krullend lint.

1967 – 1978

In 1967 schakelde het bedrijf over op een discreet logo in een strakke vorm. Na het herontwerp heeft de hotelketen een zeer beknopte versie gebaseerd op de hoofdletter “H”. De auteurs hebben ze gestileerd door een originele oplossing voor te stellen in de vorm van één grote letter met verdikte poten, die langwerpige boven- en onderkant hebben. Het ziet eruit als twee bogen, op zijn kant gedraaid en in het midden verbonden door een dunne dwarsbalk.

1978 – 1998

Na verloop van tijd werd de centrale brug verwijderd om het bord stijlvoller en origineler te maken. Het resultaat van dit proces wordt weerspiegeld in het laconieke logo dat uit slechts twee elementen bestaat. De ontwerpers lieten de kleur, maat en vorm hetzelfde.

1998 – 2010

Aan het einde van deze periode (in 2009) was er een scheiding van professionele belangen en de status van twee gelijknamige structuren. Een van de merken werd omgedoopt tot Hilton Hotels & Resorts, terwijl het andere bij het voormalige Hilton Worldwide bleef. Het overheersende logo op dat moment was gemaakt in de vorm van een enkele letter “H” met een gedraaide dunne spiraal en een vetgedrukte “Hilton” -inscriptie aan de onderkant. De letters zijn langwerpig, met grote schreven.

2010 – heden

Een versie met minimale wijzigingen is momenteel in gebruik. De auteurs versterkten de blauwe kleur, ronden de letters bij het ‘Hilton’-onderschrift iets af, verminderden de schreven en voegden onderaan de zin’ Hotels & Resorts ‘toe.

2009 – 2016

Na de sectie ontving het tweede merk dat eigenaar is van de franchise het originele logo uit 1978 in een bijgewerkte versie. De ontwikkelaars hebben de gebogen elementen in een hoek van 90 graden omgedraaid. Er is een interessante interpretatie verschenen met dunne stilettobenen, die tegelijkertijd lijken op een poort en een kroon. Het bovenste deel is zilver geverfd, het onderste deel is goud. Aan de rechterkant ziet u een tweeregelig ‘Hilton Worldwide’-opschrift. Het is gedaan in een slank gesneden lettertype.

2016 – heden

Volgens het concept van visuele vereenvoudiging keurden de eigenaren van het bedrijf een radicaal andere optie goed: de naam in het frame. Het logo ziet er erg laconiek uit en heeft overeenkomsten met de versie van het bedrijf met dezelfde naam – ze hebben dezelfde serif-letters.

Logo lettertype en kleuren

Ondanks de recente vertakking delen logo’s een gemeenschappelijke geschiedenis en externe overeenkomsten. Het bijgewerkte pictogram is gemaakt met de deelname van een grafisch ontwerpbureau op contractbasis. Ze had de leiding over het lettertype. Bovendien is het opnieuw ontworpen embleem bedoeld voor hotels die na 2010 zijn geopend. De rest kan de vorige versie gebruiken. De letter “H” in het logo is omgeven door een dunne krul en de gekrulde lijn vervangt de centrale balk volledig. Bovendien is de uitdrukking “Hotels & Resorts” in hoofdletters toegevoegd.

Het embleem gebruikt twee soorten lettertypen. De eerste is Whitney SemiBold, een schreefloos ontworpen door Tobias Frere-Jones. De tweede doet denken aan de Walbaum BQ Medium van letterontwerper Günter Gerhard Lange. Hun kenmerk is de brede “H”. De letters in de inscriptie bevinden zich vrij op afstand van elkaar.

Een kleurenschema is uitermate belangrijk voor een hotelketen omdat het tegelijkertijd praktisch, sober, betrouwbaar en aantrekkelijk moet zijn. Daartoe experimenteerden de eigenaren met verschillende combinaties: zwart, wit, blauw, donkerblauw, goud, grijs, ze combineerden met een donkere en vervolgens met een lichte achtergrond.