Het nieuwe ontwerp van de International AIDS Society weerspiegelt alle merkveranderingen in de ontwikkeling ervan

International AIDS Society Logo

Van de verschillende organisaties die actief zijn op het gebied van gezamenlijke actie tegen aids, is de International AIDS Society (IAS) een van de leidende. Opgericht in 1988 in Stockholm, Zweden, heeft het bedrijf vandaag zijn hoofdkantoor in Genève, Zwitserland, wat een noodzaak is geworden in verband met de ontwikkeling van het merk en de uitbreiding ervan buiten het land. Tegenwoordig komen de leden uit meer dan 170 landen, waaronder medische professionals, ontwikkelaars en dienstverleners, patiënten en politici. De missie van het bedrijf is om de wereldwijde impact van hiv te verminderen, niet alleen door medische interventies, maar ook door de collectieve belangenbehartiging van alle belanghebbenden. De organisatie is opgericht om juridische bescherming te bieden aan hiv-patiënten en is ‘s werelds grootste vereniging van experts op dit gebied. Om de effectiviteit van acties te vergroten, is het merk voortdurend in ontwikkeling en breidt het zijn invloed en mogelijkheden uit, wat veranderingen in zijn visuele identiteit vereist. Naar aanleiding van deze uitdaging, en ook strevend om de kenmerken van vandaag te evenaren, voerde het bedrijf een diepgaande analyse uit van zijn activiteiten en creëerde een nieuw ontwerp dat zich onderscheidt door de aanwezigheid van een sterke gemeenschappelijke beeldtaal met een minimalistische benaderingInternational AIDS Society Nieuw Logo

Het nieuwe logo heeft zijn directe verbinding met de geschiedenis van het bedrijf behouden door de kernelementen te behouden — het bekende rode lintsymbool van de strijd tegen hiv. Het is een bindend symbool geworden voor alle divisies en submerken. In zijn grafische vormgeving heeft de tape een vergrote lus gekregen, wat bijdraagt ​​aan een betere visuele waarneming. De veranderingen hadden ook invloed op de architectuur van het merk. Tekstblok — de afkorting van de naam staat horizontaal en volgt direct na het symbool. De nieuwe identiteit maakt gebruik van een aanpasbaar bedrijfslettertype dat de eenvoud en het gemak van het samenbrengen van de sterkste punten van het merk bevordert. Net als in de vorige versie is de afkorting in het zwart gemaakt, wat gunstig afsteekt tegen de achtergrond van een felrood symbolisch teken. De letter A «wreef» over zijn «scherpte» nadat hij een afgesneden bovenkant had gekregen. Letter S is ronder geworden. Deze grafische veranderingen droegen bij aan de aantrekkelijkheid van het logo, waardoor de identifier gemakkelijk te lezen en te onthouden is.

Logo International AIDS Society

De afwezigheid van onnodige visuele overbelasting en de nieuwe logo-configuratie maakten het gemakkelijker om kennis te maken met de merkidentiteit, waardoor deze volledig aansluit bij de moderne trends.

International AIDS Society Voor en Na Logo (Geschiedenis)