Het nieuwe financiële merk van Tend met een huisstijl

Tend Logo
De volgende generatie persoonlijke financiële planningsservice Tend, dit jaar gelanceerd in Mexico en de Verenigde Staten, kwam meteen op de markt voor dit soort diensten en wekte meteen grote belangstelling. In tegenstelling tot bestaande tegenhangers, vertrouwden de eigenaren van het Tend-platform op creativiteit van gebruikers en financiële beloningen voor de laatste. Het komt erop neer dat de gebruiker na installatie van dit product, samen met de ontwikkelaars, het aan hun persoonlijke behoeften zal gaan aanpassen. Dientengevolge zullen degenen die geen toegang hebben tot programma’s die door banken alleen voor grote en elite klanten met grote financiële transacties worden aangeboden, het kunnen gebruiken. Deze programma’s omvatten een verscheidenheid aan financiële beloningen die nu ook beschikbaar zijn voor groepen met een laag inkomen die Tend gebruiken.

Tend Nieuw Logo

Een goed doordacht ontwerp, een origineel en aantrekkelijk logo, evenals een naam waarvan de keuze niet toevallig was, boden een grote steun aan het nieuwe platform bij het verzekeren van zijn erkenning. De betekenis ervan is volledig in overeenstemming met de doelen en doelstellingen van het merk. Dit alles is de prestatie van de creatieve en creatieve ontwerpstudio Gretel, die de geest van de nieuwe service kon weerspiegelen — een manifestatie van zorg voor iets anders dan de eigen interesses, de mogelijkheid van groei en vooruitgang alleen in nauwe samenwerking met elkaar gebruiker.

Het portal-logo is een geweldige prestatie van de ontwikkelaar. Er werd een systeem van drie eenvoudige lijnen gemaakt, die de eerste letter van de merknaam vormden — «T». Deze badge is bedoeld om de community van het platform te symboliseren die zijn leden samenbrengt in een gemeenschappelijke zoektocht om het meeste te halen uit alles wat met financiën en zijn activiteiten te maken heeft. Het is zo ontworpen dat het visueel kan worden verbonden met andere lijnen in een oneindig aantal ervan, wat het steeds groter wordende en ingewikkeld verweven netwerk van een steeds groter aantal leden van de gemeenschap symboliseert. Elke letter van de naam is gemaakt in de stijl van de eerste — een symbolische, die de integriteit van de visuele perceptie van het logo enigszins verbreekt. Maar dient het effect van gemakkelijk onthouden. Het Pilat-lettertype van General Type Studio, gebruikt bij het ontwerp van de portal en reclameblokken, voegt warmte en aan de algehele aangename sfeer van de huisstijl toe.

Logo Tend

Het probleem met het kleurengamma werd op een originele manier opgelost. De afwijzing van de traditionele presentatie van bankstructuren als sterk en tendentieus, waarbij hun klanten selectief werden behandeld, speelde alleen maar in het voordeel van Tend. Hij kreeg kleur en kalm zelfvertrouwen dankzij het warme maar levendige kleurenschema in tegenstelling tot de blauw- en zwarttinten.