Het Mexicaanse nationale team verandert voor het eerst in 33 jaar van identiteit

Mexican Football Federation Logo

De Mexicaanse heren- en damesvoetbalteams hebben voor het eerst in 33 jaar bestaan ​​een nieuw embleem gekregen. Naast de nieuwe badge kregen de nationale teams ook een nieuwe slogan — Gemaakt van Mexicanen, een beetje humoristisch, maar echt een weerspiegeling van de waarheid, aangezien er geen onderdanen van een andere staat in de teams zitten. Rebranding is een manier geworden om het nationale team effectief over te brengen naar een nieuw tijdperk in de ontwikkeling van sport, waarbij het imago wordt aangepast aan moderne omstandigheden. Tegelijkertijd is het een optie om de aandacht te vestigen op het spel van de atleten, en niet op de schandalen rond het nationale team. Als voorbeeld van negatieve ontwikkelingen speelde het nationale herenteam in de Concacaf-thuiskwalificatiewedstrijd voor het WK 2022 achter gesloten deuren en met aanhoudend gezang op de tribunes — een boete van $ 110.000 van de Mexicaanse voetbalbond met een verder verbod op de aanwezigheid van Mexicaanse fans bij de spelen. De ineffectieve acties van de Federatie in de strijd tegen dergelijke schendingen zijn een van de redenen geworden voor de visuele veranderingen in het embleem en het imago van de nationale teams. De rebranding zal naar verwachting helpen de loop van de gebeurtenissen te veranderen, om de beste kanten van het verleden en heden te laten zien. Tegelijkertijd is het een manier om modernisering door te voeren, die niet alleen de strategie van het team beïnvloedde, maar ook het uiterlijk.

Mexican Football Federation Nieuw Logo

De nieuwe identiteit is de wens om de bereidheid te bevestigen om de verantwoordelijkheid van elk lid van de teams te nemen, om meedogenloos de verwezenlijking van de gestelde doelen te volgen, en om trots te zijn op hun behoren tot het land, om de titel van de Mexicaanse atleet hoog te dragen . Tegelijkertijd is het een oproep aan al zijn fans om te laten zien dat hij tot een natie behoort die competitief is en toegewijd aan zijn idealen, het land en het team. Dit is precies wat tot uiting komt in de informatieve samenstelling van het logo, dat elementen bevat van de zonnesteen, de Mexicaanse vlag en het historisch erfgoed dat kenmerkend is voor de kunst van de Azteken en Maya’s. De laatste toont een eerbetoon aan historische inheemse volkeren. Dit logo zal naar verwachting in 2022 te zien zijn op de nieuwe Mexico-trui.

Logo Mexican Football Federation

Het logo laat nu duidelijk de teamband zien door het gebruik van de landnaam in prominente grote letters. De iconische adelaar is gestileerder geworden om de visuele overbelasting weg te nemen. De voorlopige ontwikkeling werd getest in verschillende groepen met betrekking tot sport en het team zelf — de atleten zelf, deelnemers en sponsors van het nationale team, fans en sportfans, inwoners van het land, hebben alleen positieve feedback ontvangen.

Mexican Football Federation Voor en Na Logo (geschiedenis)