Helly Hansen Logo

  Helly Hansen Logo

  Helly Hansen is een Noors merk uit Oslo. Gemaakt in 1877 door kapitein Helly Juell Hansen. Het is gespecialiseerd in de productie van sportkleding en schoenen voor een breed scala aan doeleinden – van casual tot extreem.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Helly Hansen

  Wat is Helly Hansen?

  Helly Hansen is een Noors bedrijf dat ook bekend staat als HH. Het produceert sport- en outdoorkleding, visuitrusting, reddingsuitrusting. Speciale technologieën maken dingen warm en waterdicht.

  Het originele designlabel van het bedrijf siert merkproducten al bijna vanaf het begin. Het heeft een duidelijke verwijzing naar de eigenaar, dus het logo gebruikt twee hoofdletters van zijn voor- en achternaam.

  In 1914, na het overlijden van de oprichter, onderging het merk een serieuze rebranding, die geen invloed had op het merk. De nieuwe eigenaar – Levy Helly Hansen – is de opvolger van het bedrijf van zijn vader en heeft dezelfde initialen in zijn volledige naam. Daarom besloten ze om de combinatie van de twee HH’s te verlaten, aangezien ze sterk verbonden zijn met het bedrijf.

  Zoals bedacht door de ontwerpers, is een dergelijk logo eenvoudig en wekt het vertrouwen bij kopers van alle sociale lagen en leeftijden. Het wekt vertrouwen in de hoogste kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid, wat erg belangrijk is voor degenen die worden geassocieerd met extreme sporten en in moeilijke omstandigheden verkeren.

  Logo lettertype en kleuren

  Helly Hansen Logo

  Het label bestaat uit een titel in twee vormen: volledig en afgekort. De naam en de afkorting zijn wit gekleurd en ingesloten in een felrode rechthoek. Dit palet weerspiegelt de emotionaliteit, energie, dynamiek en kracht die inherent zijn aan de doelgroep kopers.

  Een dunne lijn die de centrale HH diagonaal verdeelt, straalt ook dynamiek uit. Deze ontwerptruc wordt gebruikt voor een krachtige visuele identiteit. Alle woorden worden in hoofdletters weergegeven in vetgedrukte schreefloze letters. Ze zijn grafisch ontworpen met scherpe hoeken die druk en stabiliteit benadrukken.