Head & Shoulders Logo

  Head & Shoulders

  Head & Shoulders is een lijn anti-roos shampoos die in 1961 werd geïntroduceerd door Procter & Gamble. Nu is het uitgegroeid tot een ongelooflijk groot assortiment, met behoud van de visuele identiteit.

  Betekenis en geschiedenis

  Head & Shoulders Logo Geschiedenis

  Wat is Head & Shoulders?

  Het is een Amerikaans merk met een lange geschiedenis. Hij biedt shampoos tegen roos, conditioners voor haarverzorging, douchegels. Het belangrijkste marktsegment is de massamarkt.

  Het logo van het merk is zijn handelsmerk, dus het is gedateerd op hetzelfde moment van verschijning als het product zelf. Door de jaren heen heeft de Head & Shoulders-serie zes logo-opties gekregen.

  1961 – 1983

  Head Shoulders Logo 1961-1983

  Het embleem heeft een golvend ontwerp in de afbeelding en belettering. Het kleurenpalet is rijk en bestaat uit roze, blauw, aquamarijn en donkerblauw.

  1983 – 1989

  Head Shoulders Logo 1983-1989

  De ontwikkelaars veranderden de indeling van de elementen: ze zetten de titel op en de golven – naar beneden. Het woord “Champoo” werd tussen hen in toegevoegd.

  1989 – 1995

  Head Shoulders Logo 1989-1995

  Alle getekende details zijn uit het logo verdwenen – alleen de tekst blijft over.

  1995 – 2001

  Head Shoulders Logo 1995-2001

  De ontwerpers plaatsten de titel diagonaal en veranderden de kleur van de letters.

  2001 – 2007

  Head Shoulders Logo 2001-2007

  Het afgekorte h & s-symbool verscheen voor het eerst op het embleem.

  2007 – 2014

  Head Shoulders Logo 2007-2014

  In 2007 begon de periode van het “swirl” -logo – een ovaal met verschillende veelkleurige lijnen erin. De volledige merknaam staat ernaast.

  2014 – 2019

  Head Shoulders Logo 2014-2019

  Het embleem met een vereenvoudigde versie van de “swirl” behoort tot deze periode. Het heeft een duidelijke structuur en een precieze indeling in twee centrale elementen die lijken op de klassieke yin-yang-combinatie. Het diagonale ovaal bevat twee gebogen strepen – blauw en wit. De randen zijn omzoomd met een grijze streep met metalen reflecties. Het ampersand (&) is veranderd van donkerblauw naar licht.

  2019 – heden

  Head Shoulders Logo 2019-vandaag

  De ontwerpers hebben de vorige structuur van het logo verlaten: aan de linkerkant – een grafisch pictogram, aan de rechterkant – de uitgebreide naam van het handelsmerk. De wijzigingen hadden alleen betrekking op details die geen invloed hadden op de algehele constructie van de componenten. De ontwikkelaars hebben de grijze rand, highlights en het verloop van het ovaal verwijderd, dus het ziet er nu strikt en praktisch uit. Bovendien is het icoon in vergelijking met de vorige versie iets groter geworden: dit gebeurde door de combinatie van ruimte met één kleur. In plaats van blauw en zilver wordt nu blauw gebruikt.

  De halfronde haakvormige lijnen in het midden van het bord zijn aan de ene kant versmald en aan de andere kant breder. Vroeger hadden ze verschillende kleuren, maar nu zijn ze allebei wit. De inscriptie aan de rechterkant bleef hetzelfde – kleine letters, semi-cursief, met een lichte helling naar rechts.

  Logo lettertype en kleuren

  Head Shoulders Logo

  Na vijf stadia van evolutie te hebben doorlopen, werd het persoonlijke symbool eenvoudiger. Nu bestaat het uit een uitgebreide naam en een ovaal aan de linkerkant.

  Logo Head Shoulders

  Het opschrift is cursief gedrukt. Alle letters in woorden zijn kleine letters. Het moderne kleurenpalet is teruggebracht tot een combinatie van blauw (letters, teken) en wit (achtergrond, binnenste lijnen).