HDFC Bank Logo

  HDFC Bank Logo

  HDFC Bank Limited is een financiële en bancaire organisatie die in augustus 1994 in India is verschenen. De oprichter is Hasmukhbhai Parekh. Begin 2020 telde het meer dan 104 duizend vaste medewerkers, want in termen van activa werd het het grootste bedrijf in de private banking-sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mumbai, Maharashtra. Volgens de Business World Magna Awards is deze instelling de snelst groeiende bank. Het heeft ook tal van andere titels en internationale onderscheidingen ontvangen.

  Betekenis en geschiedenis

  HDFC Bank Logo Geschiedenis

  In feite is deze bank een dochteronderneming van de Housing Development Finance Corporation. Het eerste full-service hoofdkantoor en dochteronderneming in Sandoz House (Worli) werd opgericht door Manmohan Singh, een econoom, academicus en politicus. Het logo van de financiële structuur werd al snel herkenbaar doordat de bank overheidssteun kreeg. Dus vanaf 2019 omvatte het netwerk 5.500 vestigingen in 2.764 steden van het land.

  Het embleem speelde echt een cruciale rol bij de vorming van een bankinstelling, omdat het goed herkenbaar, ongecompliceerd, helder en stabiel is. Om geen klanten en de opgebouwde reputatie te verliezen, veranderde de privéstructuur haar onderscheidend teken niet. Dankzij deze aanpak heeft het de lijst met diensten aanzienlijk uitgebreid, de bevolking verschillende leningen verstrekt en niet alleen wholesale-, maar ook retailactiviteiten uitgevoerd.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo HDFC Bank

  Het officiële symbool van een financiële en bancaire organisatie bestaat uit twee elementen. De eerste is de naam, afgeleid van de verkorte versie van “Housing Development Finance Corporation”, die de feitelijke eigendom van de bank aangeeft. De afkorting “HDFC” verschijnt voor het woord “Bank”. Bovendien zijn beide fragmenten in grote letters in hoofdletters. Witte letters steken duidelijk af tegen een donkerblauwe achtergrond. Ze beslaan bijna het hele gebied van het logo.

  Het tweede deel is gewijd aan een persoonlijke badge. Het is een kleine geometrische vorm die eruitziet als een vierkant. Het enige verschil is dat onafgewerkte lijnen de exacte hoeken van twee zijden tegelijk vormen. De brede strepen bereiken bijna de helft, maar sluiten niet, waardoor een smalle ruimte vrij blijft. Visueel lijken ze op vierkante haken. In het midden is een miniatuur donkerblauw vierkant waarvan het palet overeenkomt met de achtergrond van de afkorting.

  Alle elementen zijn gecombineerd tot een kleine rechthoek. Het is vrij smal van vorm, maar de letters zijn zo gerangschikt dat ze aan beide kanten de rand niet bereiken. Ze zijn precies in het midden gegraveerd. Terwijl het grafische teken links van de naam drie gezichten vormt van een horizontaal langwerpige figuur. De slogan van de bank staat hieronder, maar deze wordt niet altijd gebruikt – voornamelijk alleen op borden.

  Het HDFC Bank-logo gebruikt een commercieel lettertype van Max Miedinger. Het heet Helvetica Black en heeft strikte, brede schreefloze lijnen. De letters zijn vetgedrukt, enigszins gedrongen. De dichtstbijzijnde gratis analoog van dit lettertype is Mytupi Bold Font.

  Het kenmerkende palet bevat twee kleuren: diep rood pigment (# ED232A) en donker middernachtblauw (# 004C8F). Naast hen is er ook wit: het wordt gebruikt voor inscripties en het dient ook als achtergrond voor een enkel bord.