Hamilton Logo

  Hamilton Logo

  De Broadway-musical Hamilton denderde in 2015 voor het eerst op het podium. Ooit was het een ware sensatie, want in plaats van de gebruikelijke melodieën hoorde het publiek rap en R&B. Hiphopprestaties hebben de populariteit van de lang vergeten Alexander Hamilton, die meer dan twee eeuwen geleden stierf, nieuw leven ingeblazen. In 2015 herinnerden velen zich het bestaan ​​van zo’n politicus niet meer: ​​ze wilden zelfs zijn portret van het tiendollarbiljet verwijderen. Maar na het luide debuut van de musical werd de maker van het nationale financiële systeem weer beroemd.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Hamilton

  Wat is Hamilton?

  Hamilton is de naam van een Broadway-musical die op een buitengewone manier wordt gepresenteerd. Alle bekende politici uit het verleden lazen er rap in, speelden rock and roll, R&B en hiphop. De productiedirecteur is Lin-Manuel Miranda.

  Het succes van Hamiltons productie is volledig te danken aan de componist en toneelschrijver Lin-Manuel Miranda. Hij was zo geïnspireerd door de biografie van de grondlegger van de Verenigde Staten, geschreven door Ron Chernow, dat hij rap componeerde op basis van het historische boek en dat las in het Witte Huis. Later begon Miranda aan de tekst van de musical, hij zette de tekst op de muziek en bood aan om de hoofdrol te spelen.

  Hamilton’s innovatieve houding liet het publiek in een wilde extase achter. Amerikaanse staatslieden die in het Congres rapten, zien er misschien absurd uit, maar ze vonden hun publiek en werden een theatrale hit. De grondleggers werden gespeeld door Spaanse en zwarte acteurs, de soulvolle 18e-eeuwse stijl vermengd met moderne straattaal, en de klassieke Broadway-deuntjes werden aangevuld met elementen van rock and roll, funk, R&B en hiphop.

  Speciale aandacht verdient het Hamilton-logo, dat in 2015 op de eerste poster werd gepresenteerd. Het ziet er stijlvol en tegelijkertijd minimalistisch uit: de ontwerpers hebben de onderste helft van de vijfpuntige ster afgebeeld en de bovenbalk vervangen door een menselijk silhouet. Blijkbaar personifieert deze look Alexander Hamilton zoals geïnterpreteerd door Lin-Manuel Miranda.

  De kunstenaars maakten de tekening volledig zwart, zonder detaillering, maar hintten op de persoonlijkheid van de beroemde politicus met de kenmerkende kleding van die tijd. Aan de contouren is te zien dat de man kniehoge laarzen, een culotte en een geklede jas draagt. Binnenin de ster staat de naam van de theatervoorstelling, aangevuld met de zin “AN AMERICAN MUSICAL”.

  Het logo is ontworpen door Spotco, een in New York gevestigd branding-, marketing- en reclamebureau. Ze hebben zelfs tientallen andere ontwerpen gemaakt die er geweldig uit zouden hebben gezien op een Hamilton-poster, maar alle opties werden om hun eigen redenen weggegooid. In plaats van een ster met een mysterieus silhouet kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen van een veer, een gestileerde letter “H”, een rood uitroepteken of een groene kopvormige klodder worden gebruikt. De ontwikkelaars waren echter van mening dat ze niet goed genoeg waren om volwaardige symbolen van een Broadway-musical te worden.

  Logo lettertype en kleuren

  Hamilton Logo

  De positie van het silhouet laat zien dat de persoon met één been gestrekt op de ster staat. Zijn hand met een uitgestrekte wijsvinger gaat omhoog. Deze afbeelding symboliseert Alexander Hamilton die in de lucht schiet. Zoals bekend werd uit de afscheidsbrief, hield de grote politicus niet van duels – ze waren in tegenspraak met de morele en religieuze principes van de grondlegger van de Verenigde Staten. Dus loste hij opzettelijk een schot in de lucht toen hij werd uitgedaagd door de Amerikaanse vice-president Aaron Burr, Jr. Als gevolg hiervan werd Hamilton zelf neergeschoten en kreeg hij de schuld van alle beledigende pamfletten die hij schreef.

  Brandingbureau Spotco heeft voor het opschrift gebruik gemaakt van twee soorten lettertypen. De eerste is een klassieke schreef met verschillende slagdiktes. De tweede is een verticaal langwerpig schreefloos lettertype. Alle letters zijn hoofdletters en volledig wit, zodat ze goed afsteken tegen de zwarte ster. Het silhouet van de persoon is volledig verduisterd, zodat kijkers zelf moeten raden wie er in het logo staat afgebeeld. Dit kleurenschema is gekozen om het embleem goed te laten uitkomen op de gouden Broadway-poster.