Halo Logo

  Halo Logo

  De eerste Halo-videogame verscheen in 2001 toen het Amerikaanse bedrijf Bungie Studios Halo: Combat Evolved ontwikkelde. Sindsdien zijn er meer dan tien delen van de serie uitgekomen, die grofweg in drie groepen te verdelen zijn: de originele trilogie, de saga van 343 Industries en spin-offs. Ze zijn verenigd door een gemeenschappelijk complot, gebouwd op de oorlog tussen mensen en het buitenaardse verbond.

  Betekenis en geschiedenis

  Halo Logo Geschiedenis

  Wat is Halo?

  Halo is de meest winstgevende mediafranchise in de geschiedenis van videogames. Het is gebaseerd op een reeks verdraaide shooters waarin gebruikers de kans krijgen om deel te nemen aan een interstellaire oorlog.

  Alle Halo-shooters (en één strategiespel) zijn uitgegeven door Microsoft Studios. Microsoft, waarvan het bedrijf is gelieerd, bezit de rechten op de mediafranchise en de bijbehorende logo’s. En dat zijn er nogal wat, want er verschijnen nieuwe versies als videogames worden uitgebracht. Bovendien geven ze allemaal de naam van de serie weer in hetzelfde lettertype.

  2001 – 2007

  Halo Logo 2001-2007

  De eerste twee delen gebruikten een embleem met een ongelijke inscriptie “HALO”. De letters hadden schaduwen en een verloop, waarbij de witte bovenkant overging in de blauwe onderkant. Alle symbolen hadden ongebruikelijke schreven en binnen de open “O” was een kleine cirkel met een streepje.

  2007 – 2009

  Halo Logo 2007-2009

  Toen Halo 3 uitkwam, veranderde het logo. Het woord werd blauw, maar de ontwerpers gebruikten opnieuw het verloopeffect om een ​​overgang tussen verschillende tinten te creëren.

  2010 – 2012

  Halo Logo 2010-2012

  Voor de shooter Halo: Reach werd een zwarte afbeelding ontwikkeld, waarin de ruwheid en hoekigheid verdwenen – alleen de “L” heeft één scherpe serif. De vorm van de letter “A” is veranderd.

  2012 – 2013

  Halo Logo 2012-2013

  In 2012 keerden de ontwerpers terug naar het oorspronkelijke ontwerp, waardoor “A” vrijwel hetzelfde was als in het begin. Bij de “O” is de rand weer gekarteld en bij de “L” zijn de hoeken gladgestreken en zijn de schreven verdwenen. De letters zijn weer blauw geworden met een verloop.

  2014 – 2016

  Halo Logo 2014-2016

  In 2014 vond opnieuw een herontwerp van het Halo-logo plaats. Net als voorheen was het belangrijkste en enige element de titel van de videogameserie. Het lettertype is praktisch niet veranderd: de mediafranchise heeft het vertrouwde ontwerp van de inscriptie behouden. De ontwikkelaars experimenteerden een beetje met het palet, kozen een andere tint blauw en voegden er een grijs verloop aan toe.

  2016 – heden

  Halo Logo 2016-vandaag

  Halo Wars 2 en Halo Infinite pc-games hebben een nieuw embleem met een strakker ontwerp. Dit keer combineerden de makers van het grafische bord twee kleuren: wit en zilver. Elke letter heeft een individuele zwarte omtrek die op een schaduw lijkt vanwege de ongelijke dikte. Het driedimensionale effect is niet verdwenen, maar eerder versterkt.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Halo

  Het Halo-videogame-embleem bestaat uit een enkele belettering, dus het ontwerp is gebaseerd op typografie. Door het specifieke ontwerp lijkt de tekst niet gedrukt, maar getekend: elke letter ziet eruit als een zelfvoorzienend symbool waaraan je Halo gemakkelijk kunt herkennen tussen andere shooters.

  Het logo is helemaal opnieuw gemaakt en pas toen ontwikkelde Will Turnbow de Halo-lettertypefamilie op basis daarvan – twee stijlen van elk 113 tekens. Hij deed dit nadat hij de originele headset niet kon vinden om zijn naam aan de titel van het spel toe te voegen.

  Het kleurenschema is gevarieerd: het grafische bord bleek zwart, grijs, blauw, lichtblauw, zilver te zijn. Bijna elke versie heeft een verloop waardoor de letters een driedimensionaal effect krijgen.