Gutsy — kwaliteitsstarters met een nieuw logo

Gutsy Logo

Het gerenommeerde Australische natuurlijke startersmerk Gutsy heeft een nieuwe visuele identiteit geïntroduceerd. De vernieuwing belichaamde de kernwaarden van het bedrijf, zijn inzet voor natuurlijke enzymen. Een nieuwe benadering van het uiterlijk, niet alleen weerspiegeld in het origineel uitgevoerde embleem, bood de mogelijkheid om de hoge kwaliteit van de producten van het merk te demonstreren. Het bedrijf, geregistreerd in 2013, heeft vandaag zijn eerste rebranding doorgevoerd. Haar producten, vertegenwoordigd door biologisch voedsel, hebben in vrij korte tijd de waardering van veel Australische kopers gewonnen. De tijd is gekomen om over de landsgrenzen heen te gaan, maar ook voor veranderingen, rekening houdend met de eigenaardigheden van de huidige realiteit.

Gutsy Nieuw Logo

De moderne consument zet steeds meer in op de visuele aantrekkingskracht van verpakkingen. In een wereldwijde pandemie, wanneer winkelen tot een minimum wordt beperkt, wordt de externe factor doorslaggevend. Het gebruik van internet om bestellingen te plaatsen heeft zijn voor- en nadelen. Gutsy vertrouwde op de psychologie van visuele impact, wanneer eenmaal gezien niet langer wordt vergeten, en niet de wens veroorzaakt om naar iets anders te zoeken.

Logo Gutsy

Een team van creatieve branding specialisten van R6 Digital werd ingeschakeld om aan deze eis te voldoen. Beginnend met het ontwikkelen van een nieuw imago op basis van de reorganisatie van het merklogo en het creëren van een nieuwe visualisatie van de verpakking, voerde het bedrijf een volledige herziening van het handelsmerk uit. Het logo heeft voor de koper een mooie ronde vorm gekregen. Het centrale element was een cirkel, waarin met witte lijnen een gestileerde afbeelding van een plant en omgeploegde akkers is gemaakt. Deze positionering van het product, door het gebruik van natuurlijke organische enzymen, zorgde voor een duidelijke scheiding van de Gutsy starterculturen in de algemene groep van gezonde voedingsproducten.

Gutsy Voor en Na Logo (geschiedenis)

Aan de buitenkant van de centrale cirkel stond een tekst in kleine letters — MADE FOR YOUR GUT. Deze compositie is gebouwd op de solide basis die de merknaam heeft opgeleverd — Gutsy, ook in kleine letters. In de vrije ruimte erboven — rechts en links van de onderkant van de cirkel, is de oprichtingsdatum in kleine lettertjes aangegeven. Tijdens de ontwikkeling van de compositie werd gezorgd voor naleving van de vereisten van nieuwe digitale technologieën, wat de kwaliteit en duidelijkheid van de visuele transmissie van het logo niet alleen op de bijgewerkte verpakking waarborgde, maar ook de verbeterde perceptie op de website, in reclamemateriaal op internet, op televisie en in de media.