GUESS Logo

  Guess Logo

  GUESS is een bekende Amerikaanse retailer en modemerk die kleding voor dames en heren verkoopt. Daarnaast biedt hij schoenen, parfums, sieraden en horloges aan. De locatie is de stad Los Angeles, Californië, waar het in 1981 verscheen. De oprichters van het merk zijn leden van de familie Marciano – Paul, Georges, Maurice, Armand.

  Betekenis en geschiedenis

  GUESS Logo Geschiedenis

  Het bedrijfslogo is niet minimalistisch. Er staat veel visuele informatie op. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat het embleem oud is en verscheen aan het begin van de carrière van het merk, toen het belangrijk was om je uit te drukken met behulp van kleine handelsmerken – tags. In de jaren tachtig was het bedrijf bezig met de productie van jeans, die snel aan populariteit won en herkenbaar werd dankzij het originele label.

  Maar in de geschiedenis van het logo is niet alles wolkenloos. In 1993 klaagde de voormalige CEO van Georges Marciano GUESS aan en beschuldigde hem ervan zijn achternaam als een element van het embleem zonder zijn toestemming te gebruiken. En dit is slechts een klein voorbeeld van tribale vijandschap tussen leden van dezelfde familie, omdat de broers Georges Marciano volledige controle over het bedrijf kregen. Later, in 2015, werd er opnieuw een rechtszaak aangespannen. Deze keer beschuldigde Georges de fabrikant van het illegaal gebruiken van de zinsnede “Guess by Georges Marciano”, die ook in het logo was opgenomen.

  Het concept achter het logo van dit merk is heel simpel: het is bedoeld om de aandacht te trekken. Allereerst een vraag. Ten tweede de verspreide opstelling van elementen. Ten derde, met de mysterieuze nummers 1201 en 1203, die niemand kan ontcijferen. Dit concept wordt ook benadrukt door het kleurenpalet. Samen vormen ze een bijzondere uitstraling, belichaamd in de aantrekkelijke symboliek van het label.

  Logo lettertype en kleuren

  GUESS Logo

  Een grafisch teken is een omgekeerde gelijkbenige driehoek waarbinnen het tekstgedeelte wordt geplaatst. Langs de rand van de geometrische figuur loopt een middelbrede lijn die de ruimte met verschillende inscripties omlijnt. Op een witte achtergrond in blokletters staat “GUESS”. Het woord bevindt zich op de breedste plaats en beslaat bijna het hele horizontale gebied.

  Onderaan, in een smalle zone, staat een groot vraagteken, dat in plaats van een punt een andere gelijkbenige driehoek heeft – niet alleen hol, maar gekleurd. Er staan ​​inscripties omheen: bovenaan – “USA”, links – “Washed”, rechts – “Jeans”, onderaan – de mysterieuze nummers “1201” en “1203”. Alle letters zijn hoofdletters.

  Logo GUESS

  Bij het kiezen van een lettertype waren de logo-ontwerpers behoorlijk klassiek: ze kozen voor het beroemdste computerlettertype, Times New Roman. De inscripties bevatten zwarte markeringen op een witte achtergrond. Maar toch, dit is niet het enige merkaanbod: de combinatie bevat drie kleuropties. Onder hen zijn zwart, rood en wit.

  Ze vormen het hele concept van het merk, omdat het merk een bepaalde betekenis in zich heeft. Wit symboliseert zuiverheid, zwart symboliseert elegantie, rood symboliseert passie en liefde. Het resultaat is een harmonieuze triade.