Grubhub werkt samen met JET en verandert zijn imago

Grubhub Logo

Voedselbezorging via online bestellen is bijzonder relevant geworden en enorm in trek in het licht van de woedende pandemie. Deze situatie noopte veel ondernemingen op dit gebied om hun zakelijke benadering te heroverwegen, rekening houdend met de nieuwe kenmerken. Ook het bekende Amerikaanse bedrijf Grubhub, dat eind juli 2021 de implementatie aankondigde, nam het besluit over fundamentele veranderingen en de noodzaak van een daaropvolgende rebranding. Na 17 jaar ervaring op dit gebied heeft het bedrijf besloten de krachten te bundelen met Just Eat Takeaway.com (JET) om de efficiëntie te verhogen en de kwaliteit van de dienstverlening in de huidige omgeving te verbeteren. Dit opende brede horizonten voor nieuwe kansen en de snelle implementatie van innovaties die bijdragen aan grotere wederzijdse voordelen. JET verbindt dineergasten online effectief met restaurantketens en biedt zo verbeterde functionaliteit voor Grubhub.

Grubhub Nieuw Logo

Om het maximale uit de veranderingen te halen die plaatsvonden, was het noodzakelijk om nauwkeurige en gedetailleerde informatie over hen aan de consument over te brengen. Dit werd bereikt door wijzigingen aan te brengen in het eigen imago — huisstijl, vormgeving, logo, applicaties en bedrijfswebsite. Het vernieuwingsproces bestrijkt bijna alle gebieden en zal enige tijd in beslag nemen, waarna vaste en nieuwe klanten de nieuwe «citrus»-look van het online platform op alle contactpunten kunnen zien.

Logo Grubhub

Het is de nieuwe huisstijlkleur die de merkkleur is geworden in het reclamebeeld en logo die de visuele identiteit van Grubhub uniek en herkenbaar maakt. Het nieuwe logo is duidelijker en memorabeler geworden. Het symbool van een fel oranje huis met lepel en vork silhouetten in het interieur geeft meteen de doelen en doelstellingen van het bedrijf aan. Rechts van het bord is de tekst de naam van het bedrijf Grubhub. Alle letters zijn in kleine letters, ook uitgevoerd in de bedrijfsoranje kleur. Een lettertype als Cocogoose Pro Narrows Condensed Darkmode voegt warmte en vriendelijkheid toe aan advertenties, wat belangrijk is voor een thuisservicebedrijf.

Grubhub Voor en Na Logo (geschiedenis)

De hele verandering van visuele identiteit was ondergeschikt aan de belangrijkste, zeer belangrijke strategie — het vermogen om de stadia van de veranderingen die plaatsvonden in hun directe relatie te demonstreren. De fusie van twee sterke en bijna identieke ondernemingen in één activiteitsgebied is het resultaat van een correct marketingbeleid, en het begin van succesvol gezamenlijk werk is een echte uitbreiding van kansen door de bundeling van krachten en middelen, zowel in het bedrijfsleven als in reclamepromotie van elk van de bedrijven.