Grubhub Logo

  Grubhub Logo

  Grubhub is een Amerikaans platform voor het online en telefonisch bestellen van eten met thuisbezorging. Het bedrijf is actief sinds 2004 en breidde geleidelijk de sferen van professionele invloed en dekking van territoria uit. Het is nu in het hele land en in Londen actief. Het hoofdkantoor van de organisatie is geconcentreerd in de stad Chicago, Illinois (VS). De oprichters van het bedrijf zijn Matt Maloney, Roman Gaskill en Mike Evans. De dienst bevindt zich momenteel in de koopfase: in de zomer van 2020 kondigde Just Eat Takeaway de overname aan.

  Betekenis en geschiedenis

  Grubhub Logo Geschiedenis

  Tegenwoordig is het het grootste bedrijf in de bezorging van kant-en-klaarmaaltijden van restaurants, dat zijn gelijke niet kent. Sinds het betreden van de gespecialiseerde markt heeft het echter vele jaren constant met concurrentie te kampen gehad en heeft het verschillende verkopen, aankopen, overgangen en fusies meegemaakt. De grootste was met Seamless, wat de visuele identiteit van het team beïnvloedde.

  In eerste instantie was het een gewoon gezelschap van drie personen, dat de papieren menukaart verving. Twee jaar later dienden twee van hen (Matt Maloney en Mike Evans) hun project in voor de Edward L. Kaplan New Venture Challenge, georganiseerd door de University of Chicago Booth School of Business, waarna ze sterke financiële steun kregen. Gedurende alle jaren van zijn bestaan ​​had het bedrijf slechts twee logo’s.

  2004 – 2016

  Grubhub Logo 2004-2016

  De eerste versie van persoonlijke symbolen kwam uit in 2004, toen de service op de gespecialiseerde markt verscheen. De oprichters van het bedrijf legden de basisaccentuering op de informatiecomponent, dus lieten ze de grafische elementen achterwege. Er verscheen dus een laconieke inscriptie op het embleem, bestaande uit de naam van het bedrijf. In feite is dit niet alleen zelfpromotie, maar ook een traditioneel bord, dat in horecagelegenheden te vinden is.

  De debuutversie bevat een pakkende “grubHub” -belettering met een hoofdletter “H” benadrukt. De rest van de tekens zijn kleine letters. De letters zijn in hoogte gerangschikt: de poten “b” zijn niet langer dan “H”. Ondanks de gewelfde vorm zijn de karakters in het woord goed te lezen, aangezien ze vrije ruimte tussen de letters hebben.

  2016 – heden

  Grubhub Logo 2016-vandaag

  Als gevolg van een herontwerp dat in 2016 werd uitgevoerd, werd de bedrijfsnaam horizontaal vlak. Ad studio Wolff Olins, belast met de visuele stijl, heeft de boogboog en het karmozijnrode palet verwijderd. Sindsdien is het logo versierd met een directe inscriptie van scharlakenrode kleur – een van de lichtere tinten rood.

  Logo lettertype en kleuren

  Grubhub Logo

  Vanaf het moment van lancering tot het huidige moment is de dienst trouw gebleven aan zijn concept – reclame zelf, wat direct tot uiting komt in het logo. Als gevolg hiervan worden alle varianten van de visuele identiteit van Grubhub aan de naam gekoppeld. Als het aan het begin van een carrière gekruld was, is het nu een zelfs strikt woord, waarin geen ontwerpuitsparingen zijn. De nadruk ligt op informatieve inhoud.

  Voor deze site voor het bestellen van eten via internet en telefonisch met gerichte bezorging speelt verbale expressie een belangrijke rol. Daarom hebben de ontwerpers zich geconcentreerd op lettertypen. De website voor het bestellen van eten gebruikt GT Eesti Display Bold voor koppen en Graphik voor de hoofdtekst. De inscriptie op het embleem is gemaakt in gehakte groteske – gladde schreefloze symbolen uit de categorie Sans Serif.

  Logo Grubhub

  Qua kleuren is alles veel eenvoudiger, omdat er maar twee zijn. Aanvankelijk bevatte het logo een donkere tint rood en werd het vervolgens lichter. Zoals de directie opmerkte, is rood goed voor de eetlust, daarom wordt het ook gebruikt als achtergrond bij foto’s van gerechten.