Grindr Logo

  Grindr Logo

  Grindr is een digitale applicatie die is ontworpen om toegang te krijgen tot een dating- en chatsite voor homo’s, biseksuelen en transgenders. Het is aangepast voor de meest populaire systemen – zoals iOS, BlackBerry, Android en is beschikbaar in twee versies – met gratis en betaalde distributie. Het programma werkt ook op iPhone en iPad. De maker is ondernemer Joel Simkhai, die het hulpprogramma in het voorjaar van 2009 lanceerde. Het moederbedrijf is San Vicente Acquisition LLC. Het hoofdkantoor is gevestigd in Los Angeles, Californië.

  Betekenis en geschiedenis

  Grindr Logo Geschiedenis

  Wat is Grindr?

  Grindr is een app voor digitale sociale netwerken voor homo’s.

  De digitale dienst verscheen onmiddellijk met een persoonlijk embleem, aangezien er visuele identificatie voor nodig was – een duidelijk pictogram voor presentatie op de Play Market en App Store. Maar het was niet de identiteit die voor hem voorop kwam te staan, maar de techniek van de locatie, want het is met de hulp dat mensen elkaar zoeken. Door hun locatiegegevens op een webresource te plaatsen, krijgen gebruikers toegang tot de accounts van andere deelnemers. Bovendien is er een rangschikking op afstand: de dienst geeft allereerst degenen aan die in de buurt zijn.

  Dit principe wordt ook gebruikt bij het ontwerp van de interface. In de lijst onder het bijbehorende embleem worden de eerste afbeeldingen van mensen in de buurt weergegeven. Om erachter te komen hoe ze de bestemming kunnen bereiken, tikken geïnteresseerden op de foto, waarna een kaart verschijnt met het object en de afstand ernaartoe.

  Maar tegelijkertijd zorgden de ontwikkelaars voor het gemak voor gebruikers. Naast het markeren van een locatie, bevat de functionaliteit de mogelijkheid om andere mensen te blokkeren, een keuze uit handige filterinstellingen, ondersteuning voor videogesprekken en het verzenden van foto’s.

  2009 – 2016

  Grindr Logo 2009-2016

  Het masker op het logo van de Grindr-app verscheen meteen, maar het zag er intimiderend uit. Deze indruk werd gevormd vanwege de zwarte kleur en “tanden” die uit de bovenkaak staken. Het was diagonaal verdeeld in lichte en donkere helften: grafiet met een verloop en houtskool. Onderaan stond de titel in hoofdletters. “G” schuin naar links. De laatste “R” werd vanaf de rechterkant gesneden, waardoor de benen verschillende lengtes kregen. Een giftige gele rechthoek met een overgang van een warm kleurenspectrum naar een koud spectrum diende als achtergrond voor alle elementen.

  2016 – heden

  Grindr Logo 2016-vandaag

  Het Grindr-logo is het meest herkenbaar in de Verenigde Staten, waar het grootste aantal communityleden is geregistreerd. Maar als we het in zijn geheel bekijken, werkt het programma al in 195 landen over de hele wereld. Het debuutlogo is niet bijgewerkt, ondanks de ontwikkeling van de site en de technische verbetering van het hulpprogramma. Daarom is ze er maar één.

  Het logo is monochroom, zonder details en designelementen. Het is samengesteld uit twee fragmenten. De eerste is een grafisch icoon in de vorm van een theatraal masker in de vorm van een schild met uitgesneden hoeken. Zo’n vijfhoek symboliseert bescherming, het gesloten karakter van de internetgemeenschap en beperkte toegang. De oogkassen zijn groot, ovaal, diagonaal geplaatst. Soms wordt het pictogram op zichzelf gebruikt, als een aparte aanduiding voor de applicatie.

  Het tweede element is tekst. Het bevat de naam van de aanvraag, gemaakt in de klassieke vorm: met de eerste hoofdletter en de rest in kleine letters. Tegelijkertijd mist de “i” een punt, alsof het in hoofdletters is. Bovendien zijn de symbolen onconventioneel – met onderscheidende kenmerken. “G” is naar boven gedraaid en wordt aangevuld met een diagonale dwarsbalk. De kleine letter “r” is bijna niet te onderscheiden van de hoofdletter “I”, en de “n”, “d” en “r” zijn aaneengeschakeld. In dit geval heeft de inscriptie een lichte helling naar rechts.

  Logo lettertype en kleuren

  Grindr Logo

  De ontwikkelaars van het logo kozen voor een individueel lettertype om de inhoud van zowel het programma als het eraan verbonden sociale netwerk nauwkeurig over te brengen. De keuze viel op een lettertype uit de categorie Sans Serif – met afgeronde, gestroomlijnde vorm, breed, met een dichte rangschikking van tekens in het woord “Grindr”.

  Logo Grindr

  Het kleurenschema is monochroom. Het bestaat meestal uit een combinatie van zwart (letters) met wit (achtergrond). Maar er zijn nog andere variaties – met een geel masker en donkere tekst.