Green Lantern Logo

  Green Lantern Logo

  Green Lantern is het logo van collectieve afbeeldingen van superhelden uit strips gewijd aan de strijd voor kosmische gerechtigheid en handhaving van de wereldorde. Het is ook de naam van de tak van de Guardians of the Universe, die de intergalactische politiemacht vormt, het Green Lantern Corps.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Green Lantern

  Wat is Groene Lantaarn?

  Green Lantern is een mediafranchise die bestaat uit de gelijknamige groep superhelden uit DC-strips, een speelfilm en een computerspel. De eerste vermelding van haar dateert uit 1940, toen het personage Alan Scott verscheen.

  De eerste die dit teken gebruikte, was Alan Scott. Dit is een fictief personage, geschreven door Bill Finger (meesterbrein) en Martin Nodell (kunstenaar die het idee realiseerde). De tijd van verschijning van het logo is juli 1940, toen het zestiende nummer van All-American magazine werd gepubliceerd. Dit evenement vond plaats in de Gouden Eeuw – Gouden Eeuw van Stripboeken.

  Geleidelijk aan breidde het DC Comics-universum, dat het Green Lantern-symbool bezit, zich uit: andere superhelden werden beroemde dragers van krachtige kracht. Tijdens de Silver Age of Comic Books werd het logo opnieuw nieuw leven ingeblazen (1969). Hij werd vergezeld door het personage Hal Jordan, gecreëerd door John Broome en Gil Kane. Tegelijkertijd verschoven zijn accenten: van een fantasiesymbool veranderde hij in de personificatie van sciencefiction en leek hij al duidelijk op de moderne versie.

  In 1979 werd een poging gedaan om de grafische aanduiding te vervangen door een numerieke of alfabetische aanduiding. Maar de meeste tijdschriften gingen nog steeds terug naar de vereenvoudigde versie – het beroemde beeld van de groene lantaarn.

  Green Lantern is niet alleen een lichtbron. Dit is een gestileerde draagbare lantaarn met aan de ene kant een handvat en aan de andere kant een stabiel platform, een rechte standaard. De ontwikkelaars bedachten er de hoogste betekenis voor: ze noemden de cirkel van de lamp een ring van kracht, die de krachtige energie van de Guardians of the Universe uit het gelijknamige stripboek ondersteunt.

  Dit idee werd niet alleen bij de makers gepusht door de ronde vorm van de oude draagbare lantaarn, maar ook door de letters G, Ω. De eerste is van het Engelse alfabet. Het staat aan het begin van het woord Groen. De tweede is van het Griekse alfabet. Dit is de personificatie van het einde van iets (in dit geval allemaal slecht en crimineel), de aanduiding van een reeks gebeurtenissen (betrouwbaar of verondersteld).

  Logo lettertype en kleuren

  Green Lantern Logo

  Er is ook een logo met de volledige spelling van de zin Green Lantern, die zich onder de lantaarn bevindt. Het lettertype is eenvoudig, schreefloos.

  Het grafische deel van het embleem bestaat uit een cirkel en twee rechte lijnen aan de boven- en onderkant. Alle elementen zijn omgeven door een andere ring – de buitenste. Het klassieke kleurenschema is een combinatie van groen en wit. Maar er zijn andere opties, waaronder lichtgroen, blauw, smaragdgroen, lichtgroen, zwart.