Google Play Logo

  Google Play Logo

  Google Play distribueert digitale inhoud voor mobiele apparaten die op het Android-platform draaien. Vroeger heette het Android Market, maar in 2012 werd het hernoemd. De portal stelt ontwikkelaars in staat applicaties te publiceren, en gebruikers kunnen ze downloaden en installeren op persoonlijke apparaten. Daar zijn ook films, muziek, boeken en andere mediabestanden te vinden.

  Betekenis en geschiedenis

  Google Play Logo Geschiedenis

  Terwijl Google de grafische pictogrammen voor zijn services aanpaste, creëerde het een samenhangende identiteit die al zijn producten verenigde. Daarom evolueerde het Google Play-logo mee totdat het een modern ontwerp kreeg.

  2008 – 2011

  Android Market Logo 2008-2011

  In 2008 werd de online winkel Android Market toegevoegd aan de Google-toepassingsfamilie. Het embleem bevatte elementen die horen bij het populaire besturingssysteem: een groene robot en een grijze “android” -belettering, waarvoor een aangepast lettertype met open letters werd gebruikt. Het groene woord ‘markt’ bevond zich onder de naam van het besturingssysteem. Het eerste dat me opviel, waren de afgeronde hoeken en vage vormen. Links van de tekst stond een witte boodschappentas met twee zwarte handvatten en de bekende afbeelding van een robot.

  2011 – 2012

  Android Market Logo 2011-2012

  Drie jaar na de lancering moderniseerde de app store zijn logo-ontwerp. Er is een nieuw lettertype gekozen voor de uitdrukking “Android Market” – eenvoudiger en schreefloos. Tegelijkertijd waren de kleuren omgekeerd: het eerste woord werd groen en het tweede daarentegen grijs. De robottas is uitgebreid en uitgebreid. Door de verduistering aan de bovenzijde bleek deze in het midden gebogen te zijn.

  2012 – 2015

  Google Play Logo 2012-2015

  Na de rebranding werd de Android Market-portal hernoemd naar Google Play, waardoor het oude icoon niet langer relevant was. De ontwerpers hebben een nieuwe naam voor de service op het logo gezet, waarbij ze hetzelfde lettertype gebruiken voor het eerste woord dat bekend is uit de Google-logo’s – Catull met schreven. “Play” is geschreven in schreefloze letters. Aan de linkerkant was het silhouet van de afspeelknop, geschilderd in vier kleuren: blauw, rood, oranje en lichtgeel. Het verloop creëerde een 3D-effect.

  2015 – 2016

  Google Play Logo 2015-2016

  Het lettertype is in 2015 gewijzigd omdat Google Catull heeft gedumpt ten gunste van Product Sans. Als gevolg hiervan begonnen beide woorden hetzelfde te worden gespeld. Het afgeronde driehoekje bleef hetzelfde, maar niet lang – deze versie werd gebruikt tot april 2016.

  2016 – heden

  Google Play Logo 2016-vandaag

  Het nieuwste herontwerp van het logo heeft de kleuren dichter bij het officiële Google-palet gebracht. De afbeelding heeft nu geen verloop. Het patroon bestaat uit vier goed gedefinieerde segmenten, die zijn gekleurd in levendige tinten blauw, groen, geel en rood. De inscriptie is, zoals eerder, grijs.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Google Play

  Het huidige logo van de online winkel is vergelijkbaar met de iconen van andere Google-services (muziek, games, boeken, films). Elk van hen bevat een kleurrijk silhouet van een afspeelknop en een specifiek symbool dat het type media aangeeft. Alleen Google Play heeft niets op de driehoekige knop: hij is helder genoeg zonder.

  Sinds 2015 wordt de naam van de applicatie geschreven in Product Sans, hetzelfde lettertype dat wordt gebruikt voor het Google-logo op het logo van het moederbedrijf. Het is een gestroomlijnd schreefloos lettertype met een gezwollen “e”.

  De set kleuren komt ook overeen met de Google-identiteit. Het bevat rood (# ff3333), geel (# ffd400), lichtgroen (# 48ff48) en cyaan (# 3bccff).