Google Home Logo

  Google Home Logo

  Google Home is een applicatie ontwikkeld door Google LLC, die eigenaar is. Het wordt gratis verspreid en is ontworpen om een ​​slim huis te bedienen, inclusief alle apparaten die het bevat – van luidsprekers tot een koelkast. Met het programma kun je apparaten op afstand in- en uitschakelen, boodschappenlijstjes maken, meldingen ontvangen over wat er in de kamer gebeurt en nog veel meer. Het hulpprogramma is beschikbaar voor iPad, iPhone, Android en is compatibel met Google-services. Het helpt ook bij het instellen van digitale hardware Chromecast, Google Home, Google Nest. De releasedatum is 2016.

  Betekenis en geschiedenis

  Google Home Logo Geschiedenis

  Deze software maakt deel uit van de Google-productgroep en biedt geavanceerde controle over het handelen van technici op afstand. De lijst bevat een grote lijst met apparaten: lampen, luidsprekers, thermostaten, stopcontacten, camera’s, enz. Ze zijn compatibel en verenigd door het smart home-systeem. De software kan online nieuwe berichten openen en herinneringen afspelen.

  De applicatie heeft een sectie met algemene instellingen, die verschillende items bevat, waaronder controle over het huis als geheel, over individuele kamers en ook over groepen apparatuur. Daarnaast is het mogelijk om het adres te wijzigen en te verwijderen. De ontwikkelaars hebben verschillende services aangeboden die ook beschikbaar zijn met dit hulpprogramma. Gebruikers kunnen dus het gewenste tv-kanaal, radiostation selecteren, video opnemen, foto’s maken, een videogesprek voeren en nog veel meer.

  Deze verscheidenheid aan functies, instellingen en diensten wordt weerspiegeld in het logo. Om het idee van eenheid van kansen te benadrukken, gebruikten de ontwerpers een duidelijk beeld van het huis – zoals de meeste mensen het schilderen. Aan de onderkant is een rechthoek, aan de bovenkant is een driehoek.

  Beide geometrische vormen zijn met elkaar verbonden om de muren, vloer en dak van het gebouw te vormen. Dit is duidelijk voor iedereen die het programma gebruikt, ongeacht de taalomgeving. De verscheidenheid aan functies en mogelijkheden wordt niet alleen benadrukt door het aantal rechte lijnen dat het huis vormt, maar ook door de veelkleurige patronen die vaak worden aangetroffen in de Google-productfamilie.

  Logo Google Home

  De symboliek van een digitale aanvraag bestaat uit twee delen, die in bepaalde gevallen los van elkaar worden gebruikt. Vandaag overheerst de grafische versie. Het is een schematische weergave van een gebouw.

  Het huis wordt gevormd door rechte lijnen die tot een rechthoek zijn gevouwen met bovenaan een vierkant. De rechterkant is helemaal blauw (geïmproviseerde muur en de helft van het dak). Het linkerdeel is tweekleurig en bestaat uit geel (muur) en rood (tweede dakfragment). De onderkant is groen gekleurd. Zo’n verscheidenheid aan kleuren spreekt voor de rijke selectie van programma’s die deel uitmaken van de Google-productreeks.

  De strepen die het logo vormen zijn breed. Bovendien verandert hun waarde niet en is deze op alle plaatsen hetzelfde, ook op de vouwen. Tegelijkertijd is het pictogram visueel verdeeld in verschillende delen, zoals vergelijkbare aanduidingen voor andere diensten van dit bedrijf. Tot 2019 was het grafische embleem aanwezig op al zijn producten, niet alleen op software. Maar toen begon het alleen maar een aanvraag te betekenen. De tekst bestaat uit de naam van het hulpprogramma. Het is uitgevoerd in afgeronde grijze letters.

  Logo lettertype en kleuren

  Google Home Logo

  Voor het logo kozen de ontwikkelaars een strak schreefloos lettertype dat sterk lijkt op Sailboat Grotesk Regular. Het wordt gebruikt voor het woord “Thuis” met dunne en vloeiende lijnen. Het enige verschil tussen hen is in de brede “H”. Het woord ‘Google’ is geschreven in scherpere, gedurfdere tekens met de letter ‘e’ diagonaal gedraaid.

  Het logo maakt gebruik van Google’s eigen palet van rood, blauw, geel en groen. Al haar programma’s zijn gemarkeerd met zulke felle kleuren. De inscriptie is in grijs.