Goldman Sachs Logo

  Goldman Sachs Logo

  Goldman Sachs is een van de grootste en oudste banken ter wereld, opgericht in 1869. De oprichters zijn financiële zakenlieden Marcus Goldman en Samuel Sachs. Nu is hij uitgegroeid tot de belangrijkste dealer op de Amerikaanse effectenmarkt en biedt hij diensten op het gebied van makelaardij, investeringsbeheer en vermogensonderhoud. Gerangschikt onder de wereldleiders onder financiële instellingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York City, Manhattan (VS).

  Betekenis en geschiedenis

  Goldman Sachs Logo Geschiedenis

  Wat is Goldman Sachs?

  Goldman Sachs is een financieel conglomeraat dat in de professionele omgeving de bijnaam The Firm heeft gekregen. Velen leerden over hem toen de film The Big Short, gewijd aan de gebeurtenissen van de financiële crisis, werd uitgebracht.

  Toen de bank werd opgericht, besloten Marcus Goldman en Samuel Sachs om er hun eigen achternaam aan te geven. Als gevolg hiervan verscheen de naam “Goldman Sachs”. De voorwaarden voor de ontwikkeling van de financiële instelling waren zo succesvol en de acties waren winstgevend dat het inmiddels is uitgegroeid tot een industriegigant en dat het logo in veel landen over de hele wereld bekend is. Ondanks incidentele moeilijkheden overwon hij ze met succes.

  Tegenwoordig wordt de lijst van zijn diensten vertegenwoordigd door de meeste professionele activiteiten: investeringen van elk type, bankieren, creditcards, enz. Hij heeft ook verschillende dochterondernemingen en een hoog niveau van vertrouwen. Bovendien veranderde de instelling haar logo slechts één keer (in 2020), waarbij de voorkeur werd gegeven aan klassiekers en duurzaamheid van tradities.

  1869 – 2020

  Goldman Sachs Logo 1869-2020

  Het debuutembleem bevat slechts één element: de naam van de financiële en bancaire structuur. Deze stijl wordt specifiek gebruikt om de bank als praktisch en transparant te laten zien. Door voor een laconiek ontwerp te kiezen, onderstreepte de instelling haar vertrouwen, zoals blijkt uit de uitgebreide reikwijdte.

  In het bovenste derde deel van het logo staat duidelijk en duidelijk “Goldman Sachs”. De zin staat in twee regels. De achtergrond is een blauw vierkant met een regelmatige vorm. Maar het belangrijkste kenmerk van het embleem is de unieke combinatie van letters – boven en onder (“G” en “S”) en twee aangrenzende (“c” en “h”). Bovendien hebben “h” en “d” verkorte benen, “a” heeft geen bodemslag, “m” en “n” zijn identiek van vorm, aangezien ze even glad zijn.

  2020 – heden

  Goldman Sachs Logo 2020-vandaag

  De moderne versie herhaalt visueel het vorige logo, maar verschilt er op sommige details nog steeds van. In deze versie is er geen verband tussen “G” en “S”, “c” en “h”: de ontwerpers hebben de letters vereenvoudigd, waardoor ze klassiek zijn. Ze voegden er ook schreven aan toe, die nu niet alleen de “S” en “G” hebben, maar ook andere tekens, met uitzondering van de “O”. Bovendien hebben de ontwikkelaars de kleur van het vierkant gewijzigd, waardoor het blauw een lichte paarse tint krijgt.

  Logo lettertype en kleuren

  Goldman Sachs Logo

  Het bedrijfssymbool was vanaf het allereerste begin minimalistisch en bleef dat gedurende alle jaren van zijn bestaan. In wezen veranderde de stijl van de inscriptie, maar de locatie, vorm en kleur niet. De acties zijn vergelijkbaar met betrekking tot het plein: het heeft altijd als een contrasterende achtergrond voor de naam van een financiële instelling gehandeld. Er werden verder geen details toegevoegd omdat de directie van de bank een duidelijk logo wilde dat de beschikbaarheid van diensten en eenvoud voor potentiële klanten benadrukte.

  Voor een groot en gerespecteerd financieel bedrijf is een aangepast lettertype van Goldman Sachs gemaakt. In het eerste embleem is het een combinatie van schreef- en schreefloze letters. In de tweede is het in alle gevallen met schreven geschreven. Daarnaast worden Univers, Roboto en Sabon gebruikt voor verschillende media.

  Het kleurenschema is eenvoudig in termen van het aantal tinten, maar complex in hun diepte. Beide logo’s gebruiken bijvoorbeeld blauw, maar in het debuutlogo is het hemels, in de kleur van de gevels van het gebouw waar de bank zich bevindt, en in de huidige – met een licht vleugje lila.