GMC Logo

  GMC Logo

  GMC is een van de vier divisies van het Amerikaanse General Motors. Hij is gespecialiseerd in de productie van vrachtvoertuigen en het assortiment omvat premiummodellen. Het merk is nu Cadillac voorbijgestreefd in het aantal verkochte luxe auto’s. Bestelwagens, bestelwagens, pick-up trucks en SUV’s met uitrustingsniveaus AT4 en Denali zijn een serieuze concurrent van andere luxe auto’s.

  Betekenis en geschiedenis

  GMC Logo Geschiedenis

  GMC had een voorganger, de Rapid Motor Vehicle Company. Het verscheen in 1901 en 8 jaar later werd het onderdeel van General Motors en kreeg het een nieuwe naam. Het huidige merk ontstond in 1911 toen het fuseerde met de Reliance Motor Company. Toen begon hij zijn eerste logo te gebruiken, dat weinig gelijkenis vertoont met de moderne versie. De identiteit doorliep verschillende stadia van evolutie totdat het embleem de vorm aannam van een eenvoudige rode “GMC” -lettering. Het is een van de meest herkenbare merknamen in de Verenigde Staten.

  1911 – 1947

  GMC Logo 1911-1947

  Het debuutlogo ziet eruit als een ronde stempel of rondel. Binnenin bevindt zich een zwarte cirkel met de gestileerde afkorting “GMC”. De poten van de letter “M” zijn lang en licht naar boven gebogen, onder de “G” en “C” door. Alle symbolen zijn wit met een oranje omtrek. De buitenste ring die de cirkel omlijst is ook oranje. Het bevat drie zwarte woorden met stippen ertussen: “GENERAL”, “MOTORS”, “TRUCKS”. Deze letters zijn in korte serif-lettertype met dunne witte lijnen.

  1947 – 1960

  GMC Logo 1947-1960

  In 1947 verscheen een logo met een decoratieve inscriptie. De ontwerpers maakten hem helemaal rood en verwijderden alle geometrische vormen. De afkorting “GMC” staat nu bovenaan. De gestileerde letter “M” versmelt met de horizontale lijn die onder de “G” en “C” is getekend. Een streep scheidt de afgekorte merknaam van het woord “TRUCKS”. Het is geschreven in vet, rond type.

  1960 – 1966

  GMC Logo 1960-1966

  Halverwege de 20e eeuw is het tijd voor minimalisme. Het logo is ingekort tot drie letters “GMC”. De ontwikkelaars hebben ze grijs gemaakt en in een zwarte rechthoek geplaatst. Het lettertype wordt iets afgeplat, wat de leesbaarheid van de afkorting negatief beïnvloedde.

  1966 – heden

  GMC Logo 1966-vandaag

  De bekendste merknaam van GMC ontstond in 1966. Het is een eenvoudige rode belettering met een verloop, dunne zwarte contouren en zilvergrijze randen. De letters hebben een duidelijke geometrie en zijn opgebouwd uit lijnen van gelijke dikte. De hoeken aan de uiteinden zijn licht afgerond. Deze versie wordt nog steeds gebruikt op een lijn met de nieuwe.

  2014 – heden

  GMC Logo 2014-vandaag

  In 2014 verscheen een andere versie van het logo. Het verschilt van de vorige in de breedte van de lijnen: de verticale delen van de hoofdletters “G”, “M” en “C” zijn dikker dan de horizontale en diagonale. De kleuren zijn hetzelfde, maar de tinten zijn anders en het lineaire verloop is onder het midden.

  Het grafische merk GMC is eenvoudig en veelzijdig. Het wordt gebruikt op verschillende voertuigmodellen, van pick-up trucks tot SUV’s. Het embleem heeft de vorm van een drieletterige inscriptie, die wordt geassocieerd met brutale bruikbaarheid. Ze ziet er krachtig en imposant uit en verpersoonlijkt de kracht van het goederenvervoer. De twee versies van het logo verschillen alleen in details zoals het palet en de vorm van de letters. Over het algemeen zijn ze vergelijkbaar. De ontwikkelaars hebben ze bewust hetzelfde gemaakt om de integriteit van de visuele identiteit niet te schenden.

  Logo lettertype en kleuren

  GMC Logo

  Het lettertype van de afkorting is hetzelfde als Nokianvirallinenkirjasin Regular, hoewel de ontwerpers de letters in de tweede versie een beetje hebben afgevlakt. Sommige hoeken zijn afgerond en sommige zijn in hun oorspronkelijke vorm bewaard gebleven.

  Logo GMC

  Het effect van “metallic” belettering wordt gecreëerd door een goed gekozen palet. De auteurs van het logo gebruikten een rode kleur met een bleek verloop voor de naam van de divisie en omringden de borden met zilveren randen. De 2014-versie wordt gedomineerd door een rood-roze tint (# 9B1922). Dit kleurenschema gaf het merk de onofficiële bijnaam Big Red. Het is vermeldenswaard dat nadat het iconische Chevrolet-embleem in het zwart beschikbaar kwam, GMC ook begon met het aanbrengen van donkergrijze versies van het logo op zijn auto’s.