Glitch Logo

  Glitch Logo

  Het Amerikaanse bedrijf Glitch biedt een creatief platform voor het maken van applicaties. Het maakt programmeren net zo eenvoudig als samenwerken aan documenten in Google Documenten: hetzelfde project kan door meerdere gebruikers worden bewerkt. Met eenvoudige en ongecompliceerde tools kunnen zelfs degenen die geen vaardigheden hebben in het bewerken van broncodes, deelnemen aan dit proces. Glitch heeft nu bijna 3 miljoen apps, meer dan de Apple App Store. Sommigen van hen stellen automatisch afspeellijsten samen, anderen genereren stripverhalen, en weer anderen maken de begonnen schetsen af ​​of bepalen de dosering van medicijnen voor vee.

  Betekenis en geschiedenis

  Glitch Logo Geschiedenis

  Wat is glitch?

  Het is een Amerikaans softwarebedrijf voor content- en projectmanagement. Het werd opgericht in 2000 en is gevestigd in New York. Glitch was voorheen bekend als Fog Creek Software.

  Glitch wordt ondersteund door Fog Creek Software, dat in 2000 werd opgericht door ondernemers Michael Pryor en Joel Spolsky. Aanvankelijk hield ze zich bezig met advieskwesties, maar na verloop van tijd veranderde ze van beroep en schakelde ze over op het creëren van geavanceerde internettechnologieën – van handige tools tot slimme bots.

  Fog Creek is al 18 jaar een innovatiecentrum. Toen had hij een nieuw product: Glitch, dat deel uitmaakte van de Creek Week-hackathon, waar teamleden hun ideeën deelden. Begin 2018 kwam het creatieve platform Glitch uit de bèta en werd het al snel populair in de programmeergemeenschap. Een paar maanden later gaven de eigenaren van de startup toe dat dit de toekomst was van Fog Creek. Ze hernoemden hun project naar Glitch Inc. en voerde een grootschalige rebranding uit.

  2000 – 2018

  Fog Creek Software Logo 2000-2018

  Het debuutlogo bestaat uit twee elementen die elkaar harmonieus aanvullen in kleur en in een ingetogen stijl. Links in twee regels staan ​​de inscripties “Fog Greek” (boven) en “SOFTWARE” (onder). De eerste zin is groot, hoewel deze in kleine letters is geschreven, met uitzondering van de eerste tekens (F en G). Het tweede woord is gedrukt in kleine letters, maar het zijn allemaal hoofdletters.

  Als je op de verhouding van kleuren let, zul je merken: aan de linkerkant is er eerst smaragd en dan grijs. Maar op de foto rechts daarentegen is het bovenste element geschilderd in licht grafiet en het onderste in donker aquamarijn. Dit komt door het feit dat het pictogram een ​​zeegolf weergeeft, en dienovereenkomstig bevindt het zich onderaan. Een soort gesloten leefgebied is een vierkant waarvan het grijze deel in een donkere lijst is genomen en door een dop van wit schuim van het geïmproviseerde water wordt gescheiden.

  2018 – heden

  Glitch Logo 2018-vandaag

  In september 2018 nam het bedrijf niet alleen afscheid van zijn oude naam, maar ook van het logo, dat bestond uit een blauwe letters “Fog Creek” (links), een grijs woord “SOFTWARE” (onder) en een lichtgrijs vierkant met een donkere rand (rechts). In plaats daarvan heeft de softwareontwikkelaar een nieuw embleem: twee kleurrijke vissen die in één richting zwemmen.

  Het ongebruikelijke pictogram komt overeen met de stijl van de Glitch-iconografie. Het is net zo eenvoudig, ongecompliceerd en leuk als het gemeenschapsvriendelijke ontwerp. Volgens de eigenaren van het bedrijf zou internet immers een plaats moeten zijn voor creativiteit, niet voor consumentisme.

  Het logo heeft een andere versie: met witte stippen die op glanzende schubben lijken en een donkergrijze ‘Glitch’-letters. In beide varianten zijn de vissen samengesteld uit gekleurde blokken: de onderkant is roze en de bovenkant is blauw of paars. Maar in het tweede geval is het palet iets anders: het heeft meer donkere tinten en dit heeft dienovereenkomstig invloed op het verloop.

  Logo lettertype en kleuren

  Glitch Logo

  Het feit dat de twee vissen in dezelfde richting zwemmen, spreekt van de consistentie van hun acties. Het is een symbool van unanimiteit, teamwork, het bereiken van een gemeenschappelijk doel – dat wil zeggen, de basisprincipes van Glitch. Zoals u weet, werken platformgebruikers samen en kunnen ze de broncodes van andermans applicaties gebruiken om hun eigen projecten te implementeren.

  Het embleem ziet er vriendelijk uit, wat een andere kant van Glitch laat zien: het bedrijf wil er niet alleen uitnodigend uitzien voor ervaren IT-professionals, maar ook voor nieuwkomers die onlangs kennis hebben gemaakt met JavaScript. Grappige kleurrijke vissen geven aan dat er niets moeilijk is bij het programmeren, en het maken van applicaties is een creatieve en deels gameplay.

  Logo Glitch

  Het Glitch-woordmerk is een combinatie van verschillende lettertypen. De hoofdletter “G” lijkt op de “G” van Questa Sans Bold, hoewel de overeenkomst niet honderd procent is. De kleine “c” lijkt sterk op de “c” van Heltar DemiBold of Woolworth Bold, die begin 2010 door The Northern Block werden uitgebracht. De “t” lijkt op zijn beurt op de “t” van de lettertypen Core Sans E 75 Extra Bold en Stevie Sans Bold. En de “l”, “i” en “h” hebben veel gemeen met de corresponderende letters van Stevie Sans Bold, Heltar DemiBold en Core Sans E 75 Extra Bold. Al deze lettertypen zijn verenigd door vetgedrukt en zonder serifs.

  Als de inscriptie gewoon zwart is, zijn de vissen ongelooflijk kleurrijk. Het kleurenschema voor het Glitch-logo omvat een reeks blauw, roze, paars en seringen. Ze worden weergegeven als een verloop. De enige monochrome elementen zijn witte ogen met zwarte pupillen.