Gibson Logo

  Gibson Logo

  Gibson is een Amerikaans merk dat een van de meest populaire gitaarfabrikanten vertegenwoordigt. Het verscheen in 1894 in de stad Kalamazoo, Michigan. Orville H. Gibson opgericht. Sinds 2018 is het eigendom van KKR & Co.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Gibson

  Wat is Gibson?

  Gibson is een Amerikaans gitaarbedrijf. Het verscheen in de vroege jaren 1900. Tegenwoordig bezit dit productiebedrijf verschillende handelsmerken, waaronder het verschillende soorten gereedschappen produceert.

  Het merk is vernoemd naar de maker, die gepassioneerd was door muziek. Het debuutlogo werd geïntroduceerd in 1908. De originele afbeelding is altijd tekstueel gebleven en is in de loop van de tijd een herkenbaar teken geworden. Eerst stonden er twee woorden in, en daarna één. In de loop der jaren zijn er kleine aanpassingen aangebracht die de essentie van het embleem niet aantasten.

  1908 – begin jaren twintig

  De ontwerpers gebruikten de naam van het handelsmerk – The Gibson als merksymboliek. Het was cursief getekend aan de binnenkant van het lichaam of op de hals.

  1920 – 1928

  In deze periode vond het eerste herontwerp van het logo plaats. De ontwikkelaars gebruikten een vetgedrukt lettertype met dikkere letters. Daarentegen bleven de symbolen “G” en “N” ongewijzigd. Het schrijven is schuin of recht, afhankelijk van de gitaarklasse.

  1928 – 1933

  Het jaar 1928 bracht een van de meest radicale veranderingen met zich mee: het artikel “The” verdween uit de merknaam. Alleen het woord “Gibson” blijft. Daarnaast waren er verschillende versies in gebruik, die verschilden in de helling van de letters.

  1933 – 1947

  Experimenten met het embleem werden voortgezet met variaties in kleurenpalet en lijndikte. Er was dus een variant die bestond uit een combinatie van goud met zwart en wit.

  1947 – 1951

  Deze periode is de belangrijkste in de geschiedenis van het logo: toen werd de basis gelegd voor het moderne label. Het merk heeft cursief lettertype vervangen door bloktype. Bij “G” hebben de ontwerpers de staart verlengd, waardoor deze dichter bij het beeld van de gitaar komt. Been “n” werd ook verlengd, en de kleine letters “b” en “o” werden opengemaakt.

  1951 – 1967

  De stijl van het embleem blijft hetzelfde, maar de letters zijn nu scheef. De punt boven de “i” is gescheiden van de “G”.

  1967 – 1970

  In 1967 kreeg de merknaam een ​​nieuw vierkant lettertype. De hoeken op rechte lijnen zijn afgerond, versterkt en breed, de borden “b” en “o” – gesloten. De punt bij “i” is verdwenen.

  1970 – 1972

  De ontwerpers vervingen de hals door een zwarte achterkant en plaatsten het merklogo erop. De schrijfstijl werd hetzelfde gehouden.

  1972 – 1981

  De enige verandering in het logo van die periode was de volgende terugkeer van de punt naar de letter “i” Dit teken is nog steeds relevant en blijft ongewijzigd, met de nadruk op elegantie.

  1981 – heden

  In 1981 onderging de branding het laatste herontwerp. De spellingen “b” en “o” werden weer open. Poot “n” is langwerpig gemaakt, dus het is evenredig met de letter “g”.

  Logo lettertype en kleuren

  Gibson Logo

  Gibson heeft zich altijd onderscheiden door elegantie en gratie. Hoewel het logo veel veranderingen heeft ondergaan, behoudt het een smaak die een unieke stijl weerspiegelt. De kenmerken zijn onopvallend cursief, brede lijnen, een heleboel letters en een langwerpig lettertype. Het palet is monochroom: het wordt gedomineerd door een combinatie van zwarte letters op een witte achtergrond. Sommige versies hebben het woord “VS” in grijs of rood toegevoegd.