Ghost Logo

  Ghost Logo

  Ghost is een blogplatform alternatief voor WordPress. Het is gemaakt onder de MIT-licentie en is open source. De oprichter is John O’Nolan, die een handig formaat wilde creëren voor het hosten van zowel eenvoudige persoonlijke blogs als professionele gestructureerde teksten. De site is gelanceerd in oktober 2013.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Ghost

   

  De bron was opgevat als een contrast met het WordPress-platform, aangezien het ideologische meesterbrein Ghost daar eerder in een van de leidende posities stond. Maar hij raakte ontgoocheld over de mogelijkheden van een grote dienst en besloot iets gemakkelijker te maken om tekstinhoud te hosten. Hiervoor nodigde John O’Nolan Hannah Wolfe uit om mee te werken. Samen vormden ze een non-profit structuur genaamd de Ghost Foundation, waardoor ze het hoofdmanagement leiden.

  Middelen voor de nieuwe site werden verzameld met behulp van de crowdfunding-methode, dus toegang tot de site werd eerst verleend aan degenen die geld doneerden. Het benodigde bedrag werd zeer snel verzameld – letterlijk in 11 uur. Als gevolg hiervan begon in september 2013 de lancering van de eerste versie, Kerouac genaamd. Dit was een vroege optie voor een beperkte groep supporters. Toen het testen was voltooid, werd de service toegankelijk voor een breed scala aan gebruikers. Dit evenement vond plaats in oktober van hetzelfde jaar.

  Het logo van het blogplatform is parallel met de bron gemaakt en verscheen er tegelijkertijd mee en vormde een herkenbaar gezicht. Het eiste niet minder aandacht dan de service zelf, omdat de ontwikkelaars een harmonieus symbool wilden krijgen dat de basisrichting weerspiegelt. De auteur en copyrighthouder is de Ghost Foundation.

  Het handelsmerk van de sms-service voldoet aan de canons van nauwkeurigheid en bruikbaarheid. Hij benadrukt het belang ervan met rechte lijnen, precieze verhoudingen, kalligrafische letters. Zoals gebruikelijk in dit geval bestaat het logo uit twee delen: tekst en grafisch.

  Beide elementen zijn horizontaal op één lijn gerangschikt. De eerste is een icoon in de vorm van afwisselende strepen van verschillende lengtes. Dit is de traditionele aanduiding voor tekst die op een blad wordt getypt. De lijnen vormen drie rijen: in de bovenste – de middelste en korte slagen, in de centrale – een lange, in de onderste – twee identiek.

  Logo lettertype en kleuren

  Ghost Logo

  Het tekstgedeelte bestaat uit een titel in kleine letters. Alle borden zijn gedrukt. Ze staan ​​op een minimale afstand van elkaar en vormen een goed leesbare inscriptie “spook”. Het bovenste segment “s” en de dwarsbalk “t” zijn geometrisch uitgelijnd, zodat ze samenvallen bij de snede. De rest van de inscriptie is klassiek.

  Voor het tekstblogplatform kozen de ontwerpers voor een traditioneel lettertype – een lettertype dat sterk lijkt op Times New Roman. Dit is bedoeld om een ​​vertrouwde omgeving te creëren voor mensen die schrijven, omdat dit lettertype standaard wordt gebruikt in Word. Er is ook een andere versie gemaakt door ontwerper Mackey Saturday.

  De kleur van het logo is afhankelijk van de achtergrond (enkele elementen). Het schema gebruikt meestal een combinatie van grijstinten: as – voor het grafische teken aan de linkerkant, donker grafiet – voor het woord “spook”, lichtgrijs – voor het substraat. Maar er zijn opties met witte woorden of met een witte achtergrond.