GHA Discovery gepresenteerd met een nieuwe visualisatie

GHA Discovery Logo

Global Hotel Alliance, een van ‘s werelds grootste hotelallianties, heeft zijn nieuwe identiteit onthuld. Opgericht in 2004 als een samensmelting van Kempinski, Pan Pacific Hotels and Resorts, Rydges Hotels & Resorts en Wyndham International, heeft het merk een tactische rebranding ondergaan die GHA DISCOVERY’s multi-brand loyaliteitsprogramma van meer dan 11 miljoen leden bevordert. Door het gebruik van een gemeenschappelijk technologieplatform implementeert het merk met succes zijn programma’s voor 500 high-end hotels in 85 landen. De rebranding van vandaag is een demonstratie van nieuwe kansen, constante uitbreiding van aanbiedingen en het aantal hotels in verschillende landen van de wereld.

GHA Discovery Nieuw Logo

GHA DISCOVERY biedt altijd en overal een unieke ervaring en heeft dit concept geïmplementeerd in nieuwe visuals, waarbij het kleurenpalet en de achtergrond een speciale rol spelen. Vooral de achtergronddynamiek is aantrekkelijk. Het dupliceert de verandering van dag en nacht gedurende de dag met de bijbehorende overgang naar schemering en zonsopgang. De hoge kwaliteit van de gradiëntovergangen zorgt voor visualisatie met een verhoogd sensueel effect dat een onbeschrijfelijke sensatie bij de kijker oproept, wat sensualiteit en menselijkheid aan het merk toevoegt.

Het door de ontwerpers gecreëerde symbool, dat een combinatie van twee overlappende letters «D» vertegenwoordigt, creëert een vrij complexe, maar tegelijkertijd unieke compositie, die twee «magische» overgangsperioden van de dag symboliseert — «schemering» en «dageraad». Het creëren van kruispuntzones is een demonstratie van een soepele overgang van het dagelijks leven naar een goede rust, die wordt geboden door de diensten van de leden van de alliantie. Deze «hemelachtergronden» vormen de basis en het hart van de geheel nieuwe visualisatie. Zij zijn het die zich effectief concentreren op het hoofdconcept van het merk — het leveren van diensten «van zonsondergang tot zonsopgang».

Logo GHA Discovery

De oorspronkelijke oplossing was de introductie van de «nieuwe valuta» DISCOVERY Dollars, waarvan de visualisatie wordt weergegeven door een combinatie van het merksymbool en de traditionele valutaaanduiding.

Om maximale informatie in de merkidentiteit te garanderen, wordt het Ivy Mode-lettertype gebruikt, dat zich onderscheidt door nauwkeurigheid, duidelijke randen, contrasterende prestaties en vloeiende vormen. Zijn optreden doet denken aan de lettertypen in oude boeken, wat een sfeer van mysterie creëert en de wens om ongelooflijke verhalen te vertellen. Het tweede lettertype is Jost, dat de bestaande geometrische vormen van de compositie de helderheid en duidelijkheid geeft waarmee ze digitaal worden overgedragen, met behoud van de klassieke stijl.

GHA Discovery Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De identiteit is gebouwd op verbale reflectie, wat aansluit bij de gekozen communicatiestrategie. Het is de richtinggevende en bepalende manier waarop een merk zijn eigen verhaal vertelt, rechtstreeks tot zijn eigen publiek. Het belicht effectief unieke aanbiedingen en biedt voordelen voor iedereen — reizigers, partners, degenen die een dringende behoefte hebben aan dit soort service.