Georgia Tech Logo

  Georgia Tech Logo

  Georgia Tech (Georgia Institute of Technology) is een onderzoeksuniversiteit en een hogere technologische instelling met het hoofdkantoor in Atlanta. De universiteit heeft ook campussen in andere landen – in China, Ierland en Frankrijk. Het bestaat uit 31 faculteiten, georganiseerd in 6 hogescholen, en maakt deel uit van het University System of Georgia. De onderwijsinstelling is opgericht in 1885 en wordt daarom beschouwd als de oudste in de regio. Aanvankelijk was het de Technische School voor de opleiding van werktuigbouwkundigen, maar in 1901 nam het aantal onderwezen disciplines toe, waaronder scheikunde, civiele techniek, elektrotechniek. In 1948 kreeg de onderwijsinstelling haar huidige naam. Daarnaast heeft het een eigen sportafdeling, die lid is van de Atlantic Coast Conference en optreedt als onderdeel van de NCAA Division I.

  Betekenis en geschiedenis

  Logo Georgia Tech

  Het concept van het Georgia Institute of Technology dateert uit 1865. In die moeilijke tijd (na de burgeroorlog) was een groep initiatiefnemers, vertegenwoordigd door de politicus Nathaniel Edwin Harris en de industrieel John Fletcher Hanson, vast overtuigd van de noodzaak om technisch onderlegd personeel op te leiden om de industriële revolutie in de regio te ondersteunen. Bovendien werd het zuiden, vergeleken met het noorden van de Verenigde Staten, voornamelijk bewoond door agrariërs, dus er waren niet genoeg werktuigbouwkundigen. Er was dus dringend behoefte aan een techniekschool. In de herfst van 1885 tekende Henry D. McDaniel, gouverneur van Georgië, een uitvoeringsbevel.

  De onderwijsinstelling begon te werken in 1888. Het besloeg twee gebouwen. In een van hen (in de Tech Tower) waren kantoren en administratie, in de andere – de machinekamer, de stookruimte, de smederij en de gieterij. Geleidelijk aan breidde de structuur zich uit, naarmate het aantal onderwezen programma’s en academische disciplines toenam. Nu is het een enorm instituut met meerdere buitenlandse afdelingen. Het wordt goed herkend door de historische waarden die worden weerspiegeld in het zegel en in het embleem.

  Het ronde bord bestaat uit een amfora – als personificatie van een vat vol kennis. Het neemt een centrale plaats in en heeft de vorm van een onregelmatig gevormd schild met een gedurfde omtrek. Als bewijs dat de container vol is, zijn boven de nek vlammentongen zichtbaar – een brandende lamp, een symbool van wijsheid.

  Georgia Institute of Technology Seal Logo

  In het midden is er een architectonische structuur van drie kolommen onder een hoge koepel. Het is verstrengeld met dunne linten. Het brede doek is eronder gespannen en draagt ​​het motto “Progress and Service”. Al deze elementen bevinden zich tegen de achtergrond van een gouden tandwiel, dat is omgeven door een dikke band met de naam en het jaar van oprichting van de onderwijsinstelling. De inscriptie is rond. Elk woord wordt gescheiden door een punt. Langs de rand loopt een smalle randlijn.

  Het hoofdembleem lijkt uiterlijk op een monarchale kroon, maar heeft er niets mee te maken. Dit is de Kessler Campanile, een monumentaal gebouw dat een grote ideologische rol heeft gespeeld voor de universiteit. Het werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 1996. De structuur heeft een schematische aanduiding en bestaat uit drie hoge driehoekige torens. Daaronder is een horizontale rechthoek gemaakt met dezelfde dunne gouden lijnen. Links van de klokkentoren staat de Georgia Tech-inscriptie. In tegenstelling tot het pictogram is het groot, vet, afgerond en beslaat het twee regels.

  Naast het oude bord heeft het instituut ook een modern bord – in de vorm van een gouden afkorting. Het bevat de eerste twee letters van Georgia Tech. De “G” wordt boven de “T” geplaatst en is ermee verbonden door een voorpoot die zich over de bar uitstrekt. Beide symbolen zijn groot, breed, goudkleurig, met een dunne lijn aan de rand en grote schreven.

  Georgia Tech Yellow Jackets-logo

  Georgia Tech Yellow Jackets Logo Geschiedenis

  De sporttak van Georgia Tech bestaat uit acht heren- en zeven damesteams die strijden in 17 sporten. Ze zijn lid van de Atlantic Coast Conference, Division I NCAA en Football Bowl Subdivision. Volgens het onderzoek werden vier varsityteams uitgeroepen tot nationale kampioenen in de 17e, 28e, 52e en 90-er jaren van de vorige eeuw. In 2007 behaalden de tennissers een klinkende overwinning op het UCLA-team.

  1964 – 1968

  Georgia Tech Yellow Jackets Logo 1964-1968

  Het debuutembleem van sportclub Yellow Jackets bestaat uit twee onderdelen: een grote “T” met rechthoekige schreven en een vliegende wesp. In de bovenste en onderste delen van de brief staan ​​de woorden “Georgia” en “Tech”. Het zijn gele doppen met afgehakte hoeken bij de “G”, “R” en “O”. Het insect is geschilderd in zwart-wit.

  1969 – 1977

  Georgia Tech Yellow Jackets Logo 1969-1977

  Na het herontwerp werd de wesp gekleurd: gele poten, rug en buik, zwarte kop en voorkant, groene vleugels. De bovenste inscriptie “GA. Techniek”. Het is gebogen en aan de rechterkant voorzien van schaduwen, waardoor het driedimensionaal is. Op de buik van het insect staat het woord “Tech” in dun zwart schreefloos type.

  1978 – 1990

  Georgia Tech Yellow Jackets Logo 1978-1990

  Om het logo van de universiteitsteams te moderniseren, veranderden de ontwerpers de stijl. Nu is het verre van realisme, omdat de kunstenaars hebben gekozen voor een tekenfilmtechniek. Een antropomorfe wesp verschijnt bovenop de woorden “Georgia Tech”, die twee regels overspannen. Elke letter heeft schaduwen, dus de inscriptie wordt als driedimensionaal ervaren. De wesp is vechtend afgebeeld – met grote uitpuilende ogen en opeengeklemde tanden. Ze heeft sneakers aan haar voeten, wat getuigt van de sportieve oriëntatie van het embleem.

  1991 – heden

  Georgia Tech Yellow Jackets Logo 1991-vandaag

  In het huidige logo staat de wesp niet, maar vliegt. Om het formidabele karakter van een sportmascotte te benadrukken, benadrukten de ontwikkelaars de angel, trokken de spieren en voegden dynamiek toe aan de armen vanwege de reikwijdte. Ze hebben de lange naam van de onderwijsinstelling afgekort tot een tweeletterige afkorting – “GT”. Symbolen zijn diagonaal geplaatst, met grote schreven, goud geverfd en omgeven door een zwarte rand.

  Logo lettertype en kleuren

  Georgia Tech Logo

  Het universiteitszegel, het academische embleem en het sportlogo van het Georgia Institute of Technology verschillen fundamenteel van elkaar. Ze bevatten geen gemeenschappelijke elementen, wat de veelzijdigheid van de onderwijsinstelling benadrukt en een rijke geschiedenis waarin het management alle belangrijke aspecten wilde weerspiegelen. Daarom toont één grafisch bord een schild met een amfora en kolommen, het tweede – een iconische toren en het derde – een wesp.

  De belangrijkste universiteitslettertypen zijn Arial, Heebo en Tunsgten. Het kleurenpalet wordt gedomineerd door goud en wit, die voor het eerst werden genoemd in de Atlanta-grondwet van 1891. Marineblauw (# 003057) wordt als secundair beschouwd. Bovendien gebruikt de identiteit drie tinten goud: Tech Gold (# B3A369), Buzz Gold (# EAAA00) en Gold Metallic.