Gears of War Logo

  Gears of War Logo

  Gears of War is een third-person shooter over de schouder. Het is ontwikkeld door Epic Games en uitgegeven door Microsoft Game Studios. De releasedatum is oktober 2006. De game werd eerst uitgebracht voor Xbox, daarna voor Microsoft Windows, iOS en Android. Tegenwoordig heeft het verschillende prijzen en verhaallijnen, die zich ontvouwen op drie moeilijkheidsniveaus: Insane, Hardcore, Casual, die opeenvolgend openen. Het spel wordt gespeeld in een vier-bij-vier-modus, met gebruikers verdeeld in twee teams. Gevechten worden gehouden in de modus Klassement of Speler.

  Betekenis en geschiedenis

  Gears of War Logo Geschiedenis

  Wat is Gears of War?

  Gears of War zijn strategische computerspellen die zich richten op teamtactieken. Per genre zijn dit third-person shooters. De franchise is eigendom van Microsoft en de serie is sinds 2013 ontwikkeld door de Canadese studio The Coalition.

  Volgens de plot zijn de veldslagen gecentreerd op een planeet genaamd Sera, waar mensen in een oorlog met monsters werden getrokken – het reptielenras Locust Horde. De hoofdpersoon is Marcus Fenix, die een kleine ploeg leidt. De belangrijkste taak van de spelers is het bekwaam gebruik van dekking en het nauwkeurig berekenen van tactieken. Om dit te doen, wordt voorgesteld om de hoofdpersoon in coöp-modus te vergezellen of om in multiplayer-formaat te vechten.

  Het logo kwam gelijktijdig uit met de lancering van Gears of War. Het weerspiegelt volledig de innerlijke staat van een videogame – mysterie, gevaar, somberheid. Het belangrijkste doel is onderdompeling in onvoorspelbare situaties, een geest van strijd en actieve strategische planning. Bovendien wordt elke versie van de shooter vergezeld van een apart logo dat overeenkomt met de inhoud. Er zijn in totaal vier opties – op basis van het aantal afleveringen.

  2006

  Gears of War Logo 2006

  Het debuutembleem bestaat uit een karmozijnrode menselijke schedel in een versnelling. De stijl van schilderen is beangstigend. De oogkassen zijn ongelijk, de sinussen hebben de vorm van langwerpige spleten. Het hoofd bevindt zich in het midden van de witte cirkel, dus het ziet er indrukwekkend en pakkend uit. Het is omgeven door een tandwiel met uitsteeksels van verschillende hoogtes – alsof het is versleten door constante belasting. Deze indruk wordt benadrukt door zwarte stippen, strepen, schaduwen. Aan de linkerkant is er een inscriptie – de naam van de videogame. Het is gemaakt met geometrische symbolen van een strikte configuratie, zoals een sjabloon. De letters zijn bedekt met witte lengtelijnen die de metaalachtige textuur van de borden benadrukken.

  2008

  Gears of War Logo 2008

  De ontwikkelaars voegden nog meer intimidatie toe aan het vorige ontwerp: ze maakten het linkerbovengedeelte donkerder en voegden twee bloedstromen toe die uit de versnelling naar beneden stroomden. Veranderingen omvatten ook een groot cijfer “2” aan het einde van de naam en witte letters bedekt met zwarte stippen vuil.

  2011

  Gears of War Logo 2011

  De derde versie van de shooter ging vergezeld van een meer bescheiden logo – zonder schedel, uitrusting, bloed. De afbeelding bevat alleen tekst – “Gears of War” met een rood cijfer “3”. De naam wordt op één regel geschreven in zwarte stencil-achtige tekens.

  2016

  Gears of War Logo 2016

  De nieuwste versie van de game is omlijst met een bekend pictogram, maar niet op een donkere, maar op een lichte achtergrond. De ontwerpers hebben volume aan het tandwiel toegevoegd met schaduwen aan de boven- en ondertanden, zodat het eruitziet als een 3D-element. De letters zijn metallic grijs, alsof ze bedekt zijn met as.

  Logo lettertype en kleuren

  Gears of War Logo

  De formidabele stijl van het Gears of War-logo wordt van de allereerste tot de laatste versie behouden. Het thema van bloedige veldslagen, grinding en oorlogszuchtige veldslagen wordt weerspiegeld in de schedel, het bloedige tandrad, karmozijnrode strepen en in stencilbelettering. De letters in de naam van de schutter vertegenwoordigen het metaal dat door de smeltkroes van de oorlog is gegaan – ze worden bekrast, vervolgens bedekt met modder en vervolgens gepoederd met as. Elke versie is genummerd, behalve de eerste.

  Logo Gears of War

  Voor het spel kozen de auteurs een lettertype dat doet denken aan CGF Locust Resistance. Dit zijn strikte, geometrisch geverifieerde letters – grotesk, gelijkmatig, geslepen en gehakt. Bovendien zijn ze breed, gedrongen en bevinden ze zich in het bovenste register. De “G” heeft een scherp uiteinde dat naar binnen wijst. De kleuren zijn traditioneel militair: zwart, as, metallic, gebroken wit, rood en zijn paarse tint.